Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Destek İle Çiftçinin Yüzü Güldü

DÜZCE (İHA) - Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bu yıl çiftçilere yüzde 50 hibe destekli 708 makine ve ekipmanı dağıtıldı. Düzce’de 2007 yılından bu yana kadar toplam 5 milyon 500 bin lira tutarında 3 bin 487 makine ve ekipman dağıtımı yapıldı.
 
Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan makine ve ekipmanları hibe destek programı Düzce’de de tüm hızı ile yürüyor. Bu kapsamda bu yıl Düzceli çiftçilere toplam 1 milyon 27 bin lira değerinde 708 adet makine ve ekipmanı dağıtıldı. Makine ve ekipmanlarının dağıtımı için düzenlenen törene Düzce Valisi Ali İhsan Su, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu, davetliler ve çiftçiler katıldı.
 
Programda açılış konuşmasını yapan Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu, “Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında bu yıl çiftçilerimize yüzde 50 hibe destekli 708 adet makine ve ekipman dağıtacağız. Dağıtacağımız bu makine ve ekipmanlar için ödeyeceğimiz hibe tutarı 1 milyon 27 bin liradır. Programın başladığı 2007 yılından bugüne kadar 3 bin 487 adet makine ve ekipmanı dağıttık. Bu makine ve ekipmanlara toplam 5 milyon 500 bin lira hibe verdik” dedi.
 
Düzce Valisi Ali İhsan Su ise çiftçilerin desteklenmesi gerektiğini ifade ederek “Dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu nesne gıdadır. İyi beslenme çok önemlidir. Dünya’da açlıktan ölümleri duyduğumuzda tarım alanının ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bu kadar önemli bir alanın desteklenmesi şart. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bu anlamda çiftçilerimizi desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Konuşmanın ardından Tarım ve hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından başvuru yapan çiftçilere makine ve ekipmanları dağıtıldı.
 
 

Ekleme Tarihi
20.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Destek, Çiftçinin Yüzü Güldü, çiftçi, makine destek, ekipman destek, tarım
Link: Destek İle Çiftçinin Yüzü Güldü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız