Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Manisalı Çiftçilere Damızlık Koç Dağıtıldı

MANİSA (İHA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında, Manisa merkez ve ilçelerdeki çiftçilere 32 adet Kıvırcık ırkı damızlık koç hibe edildi.
 
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü kampüs alanı içerisinde gerçekleşen dağıtım töreni öncesinde çiftçiler en güzel koçu alabilmek için aralarında kura çekti. Dağıtım töreninden önce konuşma yapan İl Müdürü Hasan Çebi, “Çiftçilerin talepleri ve Bakanlığımızın teşvikleri doğrultusunda her sene olduğu gibi bu senede ‘Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi’ kapsamında damızlık koçları çiftçilerimize dağıttık. Dağıtımı gerçekleştirilen damızlık koçlarla ilimizde hayvancılığın daha da artması planlanmaktadır. İlimizde bu yıl, Merkez 5, Kırkağaç 5, Soma 3, Gördes 5, Demirci 5, Köprübaşı 4, Kula 5 olmak üzere toplamda 32 adet kıvırcık ırkı damızlık koç dağıtıldı. Daha önceki yıllarda dağıtımı gerçekleşen koçlar ile ilimiz çiftçilerine 2010 yılından bu yana bu proje kapsamında toplamda 141 adet damızlık koç dağıtımı gerçekleşti” dedi.
 
Projenin amacına da değinen İl Müdürü Çebi, “İlimiz gerek coğrafi yapısı gerekse geniş meralara sahip olması nedeniyle koyun ve keçi yetiştiriciliği için oldukça elverişlidir. Kırsal kesimde yetiştiricilik yapan insanlarımıza istihdam oluşturmak ve yetiştiricilerimizin elinde bulunan koyun ve keçilerde kan değişimini sağlamak, verim ve kaliteyi artırmak amacıyla bu projeyi uygulamaktayız. Bakanlığımızın hayvancılığı geliştirmeye yönelik bu tür projeleri devam ettiği müddetçe köylerde küçükbaş hayvancılığın gelişmesi hızlı bir şekilde artarak çiftçilere de büyük fayda sağlanmış olacaktır” şeklinde kaydetti.
 

Ekleme Tarihi
21.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Manisalı Çiftçilere, Damızlık Koç, Dağıtıldı, destek, teşvik, koç, Manisa
Link: Manisalı Çiftçilere Damızlık Koç Dağıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız