Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Gaziantep lezzetleri İstanbul’da buluştu

Gaziantep mutfağının en lezzetli tatları İstanbul’da görücüye çıktı. Kebabından fıstığına, acısından tatlısına tüm tatlar Kadıköy'de buluştu. İki gün sürecek şenlikte 100 bin porsiyon kebap tüketilmesi bekleniyor.

Birçok İstanbullu Gaziantep’in birbirinden çeşitli yemeklerini tatmak için Kadıköy'deki Selamiçeşme Özgürlük Parkı'nda bir araya geldi. Gaziantep Dernekleri Federasyonu'nun her yıl geleneksel olarak düzenlediği 13. Gaziantep Yemek Şenliği’ne; Gaziantep AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi Eski Milletvekili Celal Doğan, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin, Gaziantep Dernekleri Federasyonu Başkanı Tahir Tekin Öztan, Gaziantep’in tanınmış restoranları, tatlıcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gaziantep Dernekleri Federasyonu Başkanı Tahir Tekin Öztan, “Bu sene biraz daha iddialı çalıştık, çünkü on üç senedir yaptığımız ürünümüzün karşılığını almak istiyoruz. Hedefimiz burada yüz bin porsiyon kebap satmak, seneye bunu yüzde elli artırarak yüz elli bine çıkarmak. Çünkü bir şehrin tanıtımı o şehrin mutfağından geçer. Burada katılımcıların özveriyle çalışıp Gaziantep mutfağını çok güzel bir şekilde temsil ediyoruz. Yalnızca kebap değil, Gaziantep’in dolmalarını, salçasını, şerbetini, tatlılarını Gaziantep’te yiyecek içecek adına ne varsa hepsini burada İstanbullulara sunuyoruz.. Bizim hedefimiz Gaziantepli olmayanlara merak edenlere kültürümüzü ve mutfağımızı tanıtmak.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep yemeklerini satan esnaflar ise, “Biz Antepli olarak böyle bir etkinlik yapılmasından memnunuz, umarız İstanbullularda memnundur. Antepli olarak İstanbulluları seviyoruz.” diye konuştu.

Festivale katılan vatandaş ise, “Yiyeceklerin tatlarına baktım çok lezzetli. Biber ve salça aldım acılı ve baharatlı yiyecekleri çok seviyorum” dedi.

Şenlikte, basın mensupları arasında en hızlı baklava yeme yarışması yapıldı. Baklava yeme yarışmasının birincisine baklava hediye edildi. Bayanlar arasında ise en güzel çiğ köfteyi yapma yarışması düzenlendi. Birinci ve ikinciye altın hediye edildi. Çiğ köfte yarışmasında birinciliği kazanan Hatice Darıca, şunları söyledi. “Güzel bir yarışma oldu. Benim için güzel bir değişiklik herkese teşekkür ederim.”

Şenlik, folklor, Türk sanat müziği, halk Müzikleri ve davul zurna eşliğinde halay ekipleri ile renklendi.Şenlikte Gaziantep'in meşhur baklava, katmer, içli köfte, çiğ köfte, kuru dolma gibi yemekleri ziyaretçilere sunuldu.
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
22.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Gaziantep lezzetleri, İstanbul’da buluştu, Gaziantep, İstanbul, lezzet
Link: Gaziantep lezzetleri İstanbul’da buluştu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız