Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


TKDK Amasyalı çiftçilere traktörlerini teslim etti

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Amasya İl Koordinatörlüğü 9. ve 10. çağrı döneminde başvuruda bulunan proje sahiplerine traktörlerini düzenlenen törenle teslim etti. Çiftçiler traktörlerinin anahtarlarını Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin’in elinden aldı.

Törende konuşan Vali Çomaktekin, Türkiye topraklarının büyük çoğunluğunun tarım arazilerinden oluştuğunu söyledi.

Türkiye’de ki tarım arazilerinin ileri düzeyde değerlendirilemediğine dikkat çeken Vali Çomaktekin; “Bugün bizim Avrupa’da ve dünyada tarımda ve hayvancılıkta söz sahibi olmamız gerekiyor. Örneğin Hollanda yüzölçümü Konya ili kadar bile olmamasına rağmen tarımda, hayvancılıkta adından söz ettiriyor. Bizim tarım ve tarıma dayalı sanayi sektörlerinde son teknolojiyi kullanmamız gerekiyor.” dedi.
 
Çomaktekin şunları kaydetti; “Amasya’da kırsal alanlara gittiğinizde tarım ve hayvancılığın dışında da çok önemli bir kırsal potansiyelin olduğunu görüyoruz. Amasya’nın neresini kazarsanız tarih fışkırıyor, kırsal alandaki ören yerlerini de açığa çıkararak kırsaldaki geçim kaynaklarını çeşitlendirmemiz gerekiyor. Bu bakımdan gerek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu bir çok projeler üretiyor ve bu alanda sermaye gerektiren teknolojiyi sahaya sürmek için güzel çalışmalar yapıyor. Bugün burada bunun bir yansıması olarak 29 çiftçimize traktör vereceğiz. Bu traktörlerin tarımsal faaliyetlerde maliyeti düşürücü ve verimliliği arttırıcı etkileri olacaktır. Bizler artık ürünlerimizi iç pazara yönelik değil, dış pazarlara da yönelik üretmeliyiz. Amasya elmasını, kirazını ve diğer ürünlerimizi dünyaya tanıtmamız gerekiyor. Daha dünyada giremediğimiz pek çok pazar bulunmakta. Bu pazarlara ulaşmamız gerekiyor.”

TKDK Amasya İl Koordinatörü Yusuf Bayram ise Türkiye’nin her alanda olduğu gibi tarım ve kırsal alanlarda da değişim ve dönüşüm içinde olduğunu söyledi.
 
Alternatif gelir kaynaklarının oluşturulmasının kırsal kalkınma açısından çok önemli olduğuna işaret eden Bayram, “Kırsal alanlarda alternatif gelir kaynağı olarak ekimi yapılan tıbbi ve aromatik bitkilerin üretiminde kullanılmak üzere bu yıl toplam 75 traktör ve bir çok ekipman verilecektir. Elbette traktör söz konusu olduğunda ülkemizde traktör sayısının çok olduğuna ilişkin yanlış bir inanış karşımıza çıkmaktadır.

Aksine ülkemizde traktör sayımız 1,5 milyondur. Bunların 500 bin adedi 25 yaşın üstündeki eski makinelerden oluşuyor. Diğer yandan AB ülkelerinde 100 hektara 20-25 traktör düşerken ülkemizde bu rakamlar 10’nun altındadır. Bu sebepten dolayı ülkemiz tarımının modern alet ve makine parkını modernleştirmesi sektörde verimliliği artırmanın yanında üretim maliyetini, üretim sonucu çevreye olan zararları minimize etmekte yardımcı olmaktadır.
 
Tarım sektörü istihdam bakımından küçülürken katma değer bakımından ülkemizin ve ilimizin kalkınmasında önemli rol oynayacağı açıktır. İlimiz ekonomisine 1,3 milyar lira katkı sağlayan bu sektörün yükseliş ivmesine katkı sağlayacak insanımıza iş, aş ve refah getirecek, insanımızın doğduğu topraklarda doymasının önündeki engellerin kaldırılmasına katkı sağlayacak yatırımların ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından traktörlerin anahtarları Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Belediye Başkanı Özdemir ve diğer protokol üyeleri tarafından hak sahibi çiftçilere teslim edildi.
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
22.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: TKDK, Amasyalı çiftçiler, traktör, teslim etti, destek
Link: TKDK Amasyalı çiftçilere traktörlerini teslim etti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız