Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Lüks Otomobilden Konforlu Traktör

ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale’nin Biga ilçesinde düzenlenen 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda görücüye çıkan DEUTZ-FAHR 7250 TTV traktör, çiftçileri hayran bıraktı. Kendi kendine gidebilen, kameraları ve uydu bağlantısı sayesinde uzaktan yönlendirilebilen dev traktör, aynı zamanda lüks otomobil kadar konforlu. Türkiye’de sadece 1 tane bulunan traktörün fiyatı henüz belirlenmedi. 300 bin TL civarında fiyatla satışa sunulması beklenen traktör için şimdiden 14 kişi sıraya girdi.
 
Tarım sektörünün önde kuruluşlarını bir araya getiren Biga Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın ilgi odağı, 2013 yılının en iyi traktörü seçilen DEUTZ-FAHR 7250 TTV oldu. Tanıtım maksadıyla fuara getirilen dev traktör, özellikle çiftçilerin büyük ilgisini çekti. 300 bin TL bedelle satışa sunulması beklenen traktörün fiyatını duyan küçük çiftçiler sadece hatıra fotoğrafı çektirmekle yetindi. Lüks otomobil konforundaki traktör için şimdiden 14 üretici satın alma talebinde bulundu.
 
6 silindir, 285 beygirlik dev traktör, her türlü yolda gidebilme yeteneğine sahip. Diğer traktörlerden farklı olarak ön tarafına da aparat takılabilen 7250 TTV, otomatik vitesli. Ön ve arka kamerası ve uydu takip sistemi sayesinde uzaktan yönlendirilebilen traktör, X-Y düzleminde programlandığında, sürücünün müdahalesi olmadan, kendi kendine tarla sürebiliyor. Sahip olduğu 16 ışık sistemiyle 500 metre kare alanı aydınlatabiliyor. Geniş sürücü kabini, 320 derece görüş açısı, klima ve sanruf sistemiyle lüks bir otomobili aratmayan traktör, özel süspansiyon sistemi ile tarlada çalışırken bile asfalt yolda seyrediyormuş izlenimi uyandırıyor. Ses yalıtım sistemi ve kabinindeki hava filtreleri de sürücü için ayrı bir konfor sağlıyor.
 
Fuarda dev traktöre binen çiftçiler bir daha inmek istemedi. Dev traktörü kendi araçlarıyla kıyaslayan çiftçiler, “Her çiftçi böyle bir araca sahip olmak ister. Ancak bizim buna gücümüz yetmez. Sadece bu şekilde deniyoruz” diye konuştu.
 
Firma yetkilisi ise, traktörün fiyatının Bursa fuarında açıklanacağını belirterek, “Emsalleri 150 bin euro civarında. Fiyatının bu aralıkta olmasını bekliyoruz. Şu anda Türkiye’de sadece bir tane var. Tanıtmak için bu fuara getirdik. Ancak daha ilk günden 14 kişi bu traktörü satın almak için başvuruda bulundu. Fiyat belirlenip araç satışa çıktığında yeniden görüşeceğiz” dedi.
 
 
                               
 
 
 
          
 
 
 

Ekleme Tarihi
23.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Uzaktan Kumandalı, Konforlu Traktör, traktör, Çanakkale
Link: Uzaktan Kumandalı ve Konforlu Traktör




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız