Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


"Türkiye’deki Traktörlerin 3'te 1'i 25 Yaşın Üstünde"

AMASYA (İHA) - Türkiye’de 3’te 1’i 25 yaşın üstünde 1,5 milyon traktörün bulunduğunu belirten Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Amasya İl Koordinatörü Yusuf Bayram, AB ülkelerinde 100 hektara 20-25 traktör düşerken, Türkiye’de bu rakamların 10’nun altında olduğunu söyledi.


TKDK tarafından ildeki 29 üreticiye traktör dağıtımının yapıldığı törende konuşan İl Koordinatörü Yusuf Bayram, “Ülkemizde traktör sayısının çok olduğuna ilişkin yanlış bir inanış karşımıza çıkmaktadır. Aksine ülkemizde traktör sayımız 1,5 milyon. Bunların 500 bin adedi 25 yaşın üstündeki eski makinelerden oluşuyor. Diğer yandan AB ülkelerinde 100 hektara 20-25 traktör düşerken ülkemizde bu rakamlar 10’nun altındadır. Bu sebepten dolayı ülkemiz tarımının modern alet ve makine parkını modernleştirmesi sektörde verimliliği artırmanın yanında üretim maliyetini, üretim sonucu çevreye olan zararları minimize etmekte yardımcı olmaktadır” dedi.

Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi’nde düzenlenen törende hak sahiplerine anahtarları Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin ile Belediye Başkanı Cafer Özdemir tarafından verildi. Traktörlerin direksiyonuna geçen Vali Çomaktekin ile Başkan Özdemir bir süre bilgi aldılar.
 
Törenin başında saygı duruşu sonrası görevlilerin bilgisayar ve ses kabloları üzerinde uğraşısına rağmen İstiklal Marşı'nın çalmaması üzerine protokol İstiklal Marşı'nı canlı okudu.
 
 

Ekleme Tarihi
23.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Türkiye’deki Traktörler, traktör, Amasya, TKDK
Link: 'Türkiye’deki Traktörlerin 3'te 1'i 25 Yaşın Üstünde'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız