Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


"Dünyanın En Saf Balı"

ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale’nin Biga ilçesinde düzenlenen 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda Bosna’dan gelen arıcılar büyük ilgi gördü. Kestane ve ıhlamur ballarını tanıtan Bal Üreticileri Birliği Başkanı Hasib Kapid, Bosna kestane balının dünyanın en saf balı olduğunu öne sürdü. Fiyatı 18 TL olan bal şimdilik Türkiye’de satılamıyor.
 
Biga Tarım Fuarı'nda stant açan Bosnalı bal üreticileri, vatandaşların ilgi odağı oldu. Biga Arıcılar Birliğinin davetlisi olarak gelen Bosna Opcina Cazın bölgesi bal üreticileri, kestane ve ıhlamur ballarının tanıtımını yaptı. Bal üretilen bölgenin dünyanın en bakir bölgelerinden birisi olduğunu söyleyen Bosna Bal Üreticileri Birliği Başkanı Hasib Kapid, “Bu bölgede hiçbir şekilde tarım ilacı ya da başka bir şey kullanılmıyor. Dünyanın sayılı bakir bölgelerinden birisi. Hiçbir karışım yok. Avrupa’nın sayılı laboratuvarlarından saf kestane balı olduğuna dair rapor alabilen tek üründür. Dünyada böyle başka bir ürün yok. En önemli özelliği budur” dedi.
 
Kendi üretimleri özel bir ilaç yaptıklarını da anlatan Kapid, “Arı sütü, polen ve propolis karışımı çok özel bir ilaçtır. Mide ve bağırsak hastalıklarına iyi geliyor ama özellikle dış yaralanmalarda çok etkili olan bir ürün. Bunun da tanıtımı yapılıyor” diye konuştu.
Balın tanıtımını yapmak üzere fuara geldiklerini anlatan Kapid, “Biz, bu balı şu an sadece iç piyasamıza satıyoruz. Buraya da tanıtım maksadıyla sadece birkaç kilo getirebildik. Gelenler, balı tadanlar çok beğeniyor ve almak istiyor ancak şu anda satış yapamıyoruz. Belki alınacak izinler, kurulacak şirketler vasıtasıyla Türkiye’de satışımız olabilir” dedi.
 
Kapid, balın kilosunun Türk parasıyla 60 lira olduğunu, kavanozların ise 18 TL’ye satıldığını söyledi.
 
 

Ekleme Tarihi
23.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Dünyanın En Saf Balı, Hasib Kapid, bal, saf bal
Link: 'Dünyanın En Saf Balı'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız