Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Bol Sütlü İnekler Güzelliklerini Sergiledi

EDİRNE (İHA) - Edirne’nin Havsa ilçesinde 13. Tarım Aletleri, Hayvancılık ve Emtiya Festivali kapsamında 'Siyah Alaca Bol Sütlü İnekler Güzellik Yarışması' düzenlendi.

İlçede bu yıl 5’incisi düzenlenen yarışmada farklı kategorilerde mücadele eden inekler, oluşturulan platformda güzelliklerini sergiledi. Jüri tarafından değerlendirilen inekler için toplam 20 bin 800 kilo yem, dereceye giren ineklerin sahiplerine de para ödülü verildi.

Yarışmayı Edirne Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Edirne Milletvekilleri Recep Gürkan ve Kemal Değirmendereli, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin ve çok sayıda davetli izledi.

Festivalde konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, hayvan yem fiyatları ile süt ve et fiyatlarının orantılı olmadığını ileri sürdü. Hayvancılığın Trakya’da artmasını İstanbul’dan gelen zenginlere bağlayan Öztrak, “Yem fiyatları beside yüzde 10 artmış. Hayvana içirdiğiniz su yüzde 10 artmış. Besinin fiyatı ise yüzde 7 düşmüş. Hayvana verdiğiniz yem pahalı, hayvana içirdiğiniz su pahalı olabilir ama hayvanın fiyatı düşüyor. Çiftçi nasıl ayakta kalacak? Yetkililer bu bölgede hayvan sayısının arttığını söyledi. Kimin hayvanı artıyor? Köylünün elindeki hayvan sayısı mı artıyor? Yoksa İstanbul’dan beyzadeler gelip büyük çiftlikler alıp hayvancılık mı yapıyor?” dedi.
 
Konuşmasında ayçiçeği fiyatlarına da değinen Öztrak, ”Trakya Birlik nerede? Avans fiyatı verdiler, o da çiftçinin derdine derman olmadı” diye konuştu.

Öztrak’ın ardından konuşma yapan CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, hayvan yeminin ve kurbanlığın dışarıdan ithal edildiğini söyledi. Hayvancılık sektöründe yaklaşık 100 ülkeden ithalat yapıldığını ifade eden Tamaylıgil, "Büyük sermayeler çiftçinin mesleğini elinden almak için uğraşabilir; çiftçinin ürününün değerini hiçe saymayı ve ürünü için harcanan maliyeti ona baskı olarak kullanmayı tercih edebilir. Kimse unutmasın, biz Cumhuriyet Halk Partisi'yiz ve bizim kurucumuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 'çiftçi bu ülkenin efendisidir' demiştir" ifadelerini kullandı.
 
Yarışmada '1'inci laktasyon' kategorisinde İsmail Kardaş'ın 'Yelda' isimli ineği, '2'nci laktasyon' kategorisinde Ahmet Pehlivan'ın 'Ebru' isimli ineği, '3'üncü laktasyon' kategorisinde de Serdar Özvatan'ın 'Çiğdem' isimli ineği birinci oldu. Yarışmanın şampiyonlar şampiyonu da '2'nci laktasyon' kategorisindeki Ahmet Pehlivan'ın 'Ebru' isimli ineği oldu.

Yarışmaya katılan bütün ineklere 450 kilo yem verilirken, ayrıca birincilere bin 500 kilo yem, bin lira para, ikincilere bin kilo yem ve 750 lira para ve üçüncülere 750 kilo yem ve 500 lira para ödülü verildi. İneklerin sahiplerine ise plaket verildi.

Yarışmayı izleyen CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, yarışma sonunda bir süre inekleri sevdi. Öztrak ve Tamaylıgil, daha sonra Edirne’de programlarına devam etmek üzere Havsa'dan ayrıldı.
 
 

Ekleme Tarihi
23.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Bol Sütlü İnekler, Güzelliklerini Sergiledi, hayvancılık, yarışma
Link: Bol Sütlü İnekler Güzelliklerini Sergiledi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız