Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Ödemişli Üreticiler Toplulaştırma Çalışmalarından Şikayetçi

İZMİR (İHA) - Ödemiş’in Kaymakçı beldesinde Küçük Menderes Sulama Projesi için yapılan arazi toplulaştırması sonrası açılan bazı arazi yollarında kullanılan dolgu malzemesinin yetersiz olduğunu iddia eden Kaymakçılı üreticiler, yağışlı mevsimin başlamasıyla birlikte arazi yollarının dereye dönüşeceğini iddia etti.

Arazi toplulaştırması sonrası Kaymakçı’daki tarım alanları yeniden şekillendirilirken, her tarlanın yanından geçecek şekilde üretim yolları da açılıyor. Dolgu malzemesi serilerek hazırlanan bu yollarla ilgili uyarılarda bulunan Kaymakçılı üreticiler, dolgu kalınlığının kimi yerde yarım metreyi bulduğunu kimi yerde ise 10 santimetre bile olmadığına dikkati çekti.

Bazı yollardaki dolgu malzemesinin dere toprağı olduğunu öne süren üreticiler, yağışların başlaması ile birlikte tarlalara ulaşmanın imkansız hale geleceğini ifade ederek, DSİ’nin çok iyi denetim yaparak bu yolları kabul etmesi gerektiğini ve gerekli düzenlemelerin şimdiden yapılmasında fayda olduğunu vurguladı.

Üreticiler Naci Görgülü, Ahmet Yılmaz ve Halil Geçer, "Arazi yollarının açılması güzel bir gelişme ama görüyoruz ki yeterli dolgu malzemesi serilmemiş, serilen malzeme dere toprağı. Yarın ilk yağmurda bu arazi yolları göle dönecekse hiç kıymeti yok. Kimi yerde dolgu kalınlığı 40 santimetreye ulaşırken, Kaymakçı’da bazı bölgelerde 10 santimetre bile değil. Gittik metre ile ölçtük, arazi yoluna serilen dolgunun kalınlığı 8 santimetre. Bu yolun arazilerden yüksek olması, her iki yanında da fazla suyu taşıyacak arıkların olması gerekir. Ama görüyoruz ki durum bu değil. Yağışlar başlayınca bu yol yok olacaktır. Biz de bu nedenle uzun süre arazimize giremeyeceğiz” dedi.

DSİ’nin yolu bu şekilde kesinlikle kabul etmemesi gerektiğini savunan üreticilerden Erol Yaşayan da, yetkililere, “Yapılan bunca masraf var, emek var. Ama yolumuzun hakkının bu olmadığını düşünüyoruz. Şimdiden bu eksiklik görülüp önlem alınmalı. Yarın yağmurlar başladıktan sonra her şey geç olabilir. DSİ kesinlikle müteahhit firmadan bu yolu bu şekilde teslim almasın. Gelsin gerekli incelemeyi yapsın. Bize Kaymakçı bölgesinde dolgunun 20 santimetre kalınlığında olacağını söylemişlerdi ama şu anki görüntü hiç öyle değil. Bu yolların kışın bozulacağı şimdiden belli. Biz üreticiler olarak konunun yakından takipçisiyiz. Yolumuza yazık olmadan gereken yapılmalı” şeklinde seslendi. 
 
 

Ekleme Tarihi
23.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Ödemişli Üreticiler, Toplulaştırma Çalışmaları, Şikayetçi, üretici, toplulaştırma, İzmir
Link: Ödemişli Üreticiler Toplulaştırma Çalışmalarından Şikayetçi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız