Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 



Nevşehir’de şap aşılama kampanyası başladı

Nevşehir’de, 2013 Yılı Sonbahar Şap Aşılama Kampanyası başladı. 20 Kasım 2013 tarihine kadar devam edecek kampanya kapsamında, ilde bulunan yaklaşık 70 bin büyükbaş hayvanı aşılamanın yanısıra yetiştiricilerin işletmelerine, numaralarını gösteren plakaları da takılacak.

Şap aşılama kampanyasının başlaması nedeniyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda, İl Müdürü Okan Yılmaz başkanlığında, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Rukiye Pınar, ilçe müdürleri ve veteriner hekimlerin katıldığı bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan İl Müdürü Okan Yılmaz, şap hastalığının eskiden beri bilinen, ülkeler arası canlı hayvan ve hayvansal ürün ticaretini olumsuz yönde etkileyen, büyük ekonomik kayıplara neden olan, çift tırnaklı hayvanlarda görülen akut ve çok bulaşıcı viral bir hastalık olduğunu söyledi.

Hastalığın sığır, manda, koyun, keçi ve domuzların yanında yabani çift tırnaklı hayvanlarda da görüldüğünü dile getiren Yılmaz, hastalıktan korunmada aşılamaların çok önem arz ettiğini vurguladı. Yetiştiricileri, büyükbaş hayvanlarına şap aşısı yaptırmaları konusunda uyaran Yılmaz, “İl genelinde 20 Eylül-20 Kasım 2013 tarihleri arasında büyükbaş hayvanların tamamını aşılamayı planlıyoruz. Aşılama esnasında 11 bin 594 işletmeye de yetiştiricilerin işletme numaralarının yazılı olduğu işletme plakalarını takacağız. Hayvan yetiştiricilerinin, şap aşılama kampanyasına göstereceği hassasiyet ve yoğun ilgi şap hastalığının görülmesini önleyecektir.” diye konuştu. 
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
23.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Nevşehir, şap aşılama kampanyası, başladı, hayvancılık, şap, aşı
Link: Nevşehir'de şap aşılama kampanyası başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız