Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Jaın Sulama, Konyalı Üreticilerle Mısır Festivalinde Buluştu

KONYA (İHA) - Teknolojik sulama sistemleri konusunda bir dünya markası olan Jain Sulama Sistemleri ile Monsanto’nun tarla tohumlarındaki dünya markası olan Dekalb’i bir araya getiren proje “Dekalb Mısır Festivali”, ikinci durağı olan Konya-Karapınar’da mısır tarımına gönül verenleri bir araya getirdi.
 
Mısır tarımına dair tüm üretim teknikleri, teknolojileri ve uygulama kurallarını üreticilere gösterebilmek amacıyla hayata geçirilen Dekalb Mısır Festivali, Jain Sulama Sistemleri’nin, projenin ana sulama partnerliği ile sürüyor . Türkiye’nin mısır tarımında öne çıkan 4 ayrı bölgesinde gerçekleştirilen festivalin ilki 5-6 Ağustos tarihlerinde İzmir - Ödemiş’te gerçekleştirilirken bu önemli organizasyonun ikinci ayağı ise 11-13 Eylül tarihleri arasında Konya - Karapınar’da yapıldı.
  
Jain Sulama’nın, projenin sulama ortagi olarak katilimi ile gerçekleştirilen, çiftçi, bayi, tüccar ve bölge birliklerinden yetkililerin davet edildiği görkemli organizasyonun ikinci ayağı, İç Anadolu Bölgesi’nde mısır tarımı ile uğraşan çiftçiler için büyük bir fırsata ve eşsiz bir deneyime dönüştü. Üreticilerin mısır tarımına ilişkin tohumdan ilaçlamaya, sulamadan gübrelemeye kadar her alanda bilgilendikleri, farklı uygulamalar arasında kıyaslamalar yapabildikleri, merak ettikleri soruları alanında uzman ziraat mühendislerine danışabildikleri etkinlikte Jain Sulama ekibi de hazır bulundu. Festival alanında kurulan stantta danelik mısır sulaması hakkında üreticileri bilgilendiren Jain Sulama Sistemleri’nin uzman ziraat mühendisleri mısır tarımı için bölgeye uygun Jain sulama ürünleri hakkında da üreticilere tavsiyelerde bulundu.
Sektöründe yeniliklerin öncülüğünü yapan Jain Sulama, festivalin ikinci ayağında çimlendirmede 5035 sprink, Jain Turbo Slim ve Jain CNT- Mandallı Boru ürünlerini döşedi. Tarlaların kontrol parsellerinde salma sulama yapılırken diğer bir bölümünde iki sıraya bir ve bir başka deneme ekiminde ise her sıraya bir hat Jain Turbo Slim damla sulama boruları döşenerek üreticilerin farklı uygulamalarla sulamanın verime olan net katkısını görmeleri amaçlandı. Jain Sulama Sistemleri standı üreticilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.
 
Dekalb Mısır Festivali’nin üçüncü durağı 1-2 Ekim tarihleri arasında Manisa - Turgutlu, dördüncü ve son durağı ise 7-10 Ekim tarihleri arasında Şanlıurfa - Viranşehir olacak. “Dekalb Mısır Festivali” organizasyonu ile “Akıllı Tarım” yaklaşımını birleştiren Jain Sulama Sistemleri, ‘kaliteli, sürdürülebilir, çevre dostu ve verimli bir mısır tarımı nasıl yapılır’ konulu eğitimini, etkinliğin son bulacağı hasat sezonunda gerçekleştirilecek organizasyonlarda verecek.
 
Jain Sulama Sistemleri, mısır tarımında fark oluşturan sulama sistemlerini yakından incelemeleri ve Jain’in uzman ekibinin bilgisinden faydalanmaları için mısır üreticilerini Manisa - Turgutlu ve Şanlıurfa - Viranşehir’de gerçekleştirilecek organizasyona bekliyor.
 
 

Ekleme Tarihi
24.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Jaın Sulama, Konyalı Üreticilerle, Mısır Festivalinde Buluştu, sulama, festival
Link: Jaın Sulama, Konyalı Üreticilerle Mısır Festivalinde Buluştu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız