Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Dünya Sulama Forumu’nun İlki Türkiye’de Toplanıyor

ANKARA (İHA) - Türkiye, sulama alanında dev bir foruma ev sahipliği yapıyor. I. Dünya Sulama Forumu, dünyanın çeşitli bölgelerinden onlarca ülkeyi Mardin’de buluşturacak.

Mardin’de, 29 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek forum, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu’nun himayelerinde gerçekleşecek.

Dünyanın dört bir yanından politikacıların, uzmanların, araştırma enstitüleri temsilcilerinin, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşecek forumun ana teması “Değişen Dünyada Sulama ve Drenaj: Küresel Gıda Güvenliği Sorunları ve Fırsatları” olarak belirlendi.

SU KAYNAKLARININ İYİ YÖNETİLMESİ

Dünya genelinde daha iyi sulama ve drenaj yönetimine, tarımda suyun daha verimli kullanımı konusuna ve küresel ısınmaya bağlı su kaynaklarının daha iyi yöneltilmesine duyulan ihtiyaç forumun düzenlenmesinin ana kaynağını oluşturuyor.

Türkiye’nin büyük su projeleri geliştirerek sulama ve drenaj işlerinin uygulanmasında uzun ve zengin bir geçmişe sahip olmasından dolayı bu forum Türkiye’de gerçekleştirilecek.

Forum süresince; tematik oturumlar, yuvarlak masa ve panel oturumları, uluslararası çalıştay düzenlenecek. Paydaşlar, hükümetler, sivil toplum örgütleri, özel sektör, uluslararası kuruluşlar ve birleşmiş milletler örgütünün alt birimleri tarafından organize edilecek özel oturumlar gerçekleştirilecek.

ESKİ MEDENİYETLERİN EV SAHİBİ MARDİN SEÇİLDİ

Dünya tarihinin en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapması bu forumun Mardin’de düzenlenmesinin başlıca sebebini oluşturuyor. Çok kültürlü bir yapıya ve farklı din ve dillerin bu şehirde bulunması etkili oldu. Diğer yandan tarımın beşiği olarak görülen Mardin, eski sulamaların yanı sıra modern sulama emsalleri ile de sulama açısından öğretici bir şehir niteliği taşıyor.

Uluslararası Sulama ve Drenaj Komisyonu’nca (ICID) bir araya getirilen ev sahipliğini Drenaj Türk Milli Komitesi’nin (TUCID) yaptığı forum, FAO (Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü), IWMI (Uluslararası Su Yönetimi Enstitüsü), GWP (Evrensel Su Ortaklığı), ADB (Asya Kalkınma Bankası), IFPRI (Uluslararası Gıda Politikası Araştırma Enstitüsü), UNESCO-IHE (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü-Uluslararası Hidroloji Enstitüsü), AWC (Arap Su Konseyi), ICRISAT (Yarı Kurak Tropikal Bölgeleri İçin Uluslararası Ürün Araştırma Enstitüsü), ICARDA (Kurak Alanlarda Uluslararası Tarımsal Araştırma Merkezi) ve WB (Dünya Bankası) ortaklığında düzenlenecek.
 
 

Ekleme Tarihi
24.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Dünya Sulama Forumu, Türkiye, Ankara
Link: Dünya Sulama Forumu’nun İlki Türkiye’de Toplanıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız