Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Silifke’de Limon Hasadı Başladı

MERSİN (İHA) - Mersin’in Silifke ilçesinde ilk limon hasadı yapıldı. Hasat edilen limonun kilosu 80 kuruştan alıcı buldu.
 
İlçede ilk limon hasadı Sarıcalar Mahallesi'ndeki İsmail Gürses isimli üreticinin bahçesinde gerçekleştirildi. Yapılan ilk hasada Silifke Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Şahap Şimşekli de katıldı.
 
Birlik Başkanı Şimşekli, hasadın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, hasadı yapılan ilk limonun kilosunun 80 kuruştan Mersin’e gönderildiğini kaydetti.
 
Enter cinsi limonun erkenci bir çeşit olduğunu belirten Şimşekli, “İlçe genelinde 20 bin dönüm arazide küt diken, İtalyan, mayer ve aydın cinsi limonlardan 80 bin ton üretim gerçekleştirilecek. Hasat edilen limonun yarıya yakını Rusya başta olmak üzere Ukrayna, Irak ve Ürdün’e ihraç ediliyor. Limonun bir bölümü de yatağa alınıyor ve Ağustos ayına kadar soğuk hava depolarında saklanıyor. Çünkü Akdeniz bölgesinde en çok dayanıklı limon ilçemizde üretiliyor. Yatağa alınan limon da yazın fiyatını arttırıp hem üreticisine, hem de tüccara daha fazla kazanç sağlıyor” dedi.
 
İlk hasadı yapılan limonun iyi bir fiyattan satıldığını ve fiyatların böyle gitmesi halinde üreticinin yüzünün güleceğini anlatan Şimşekli, fiyatların iyi olmasının da ihracatın açılmasına bağlı olduğunu söyledi.
 
Limon hasat sezonunun Nisan ayı sonuna kadar sürdüğünü anlatan Şimşekli, “Limon, üreticisine ve tüccara kazandırmanın yanında vatandaşlarımıza da istihdam sağlıyor. Bahçelerde ve depolarda kurulan tezgahlarda ve limon kesiminde yaklaşık 5 bin kişi çalışıyor. Böylelikle vatandaşlarımız da uzun süreli çalışıp, günlüğü para kazanma fırsatı buluyor” diye konuştu.
 
Silifke’de binin üzerinde limon üreticisinin bulunduğunu belirten Şimşekli, açıklamasının devamında şunları kaydetti:
 
“Birliğimizin en önemli faaliyetlerinden biri de bu yıl yaptığımız iyi tarım uygulamaları. Daha önce bazı üreticilerimiz birliğin kapatılmasını istemişlerdi. Eğer birliği kapatmış olsaydık şimdi iyi tarım uygulamaları konusunda eğitim verilemezdi. Birliğimizin daha güçlü olması için de tüm limon üreticilerini üye olmaya davet ediyorum. Çünkü birlikten kuvvet doğar.” 
 
 

Ekleme Tarihi
24.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Silifke, Mersin, Limon Hasadı Başladı, limon, hasat, Şahap Şimşekli
Link: Silifke’de Limon Hasadı Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız