Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Bu balık kobradan bile zehirli

Dünyanın en zehirli hayvanları arasında ilk 5’te yer alan taş balığı, İstanbul Akvaryum’da ziyaretçileriyle buluşacak. Kral kobradan, sarı akrepten, huni ağ örümceğinden bile daha zehirli olan taş balığının sırtındaki 13 zehirli dikene temas eden canlı, felç kalıyor. Müdahale edilmemesi halinde ise ölüyor.

Dünya denizlerinde yaşayan bin 500 çeşit canlıyı ziyaretçileriyle buluşturan İstanbul Akvaryum, yeni bir türe daha ev sahipliği yapacak. Tüm balık türleri arasında en zehirli tür olarak bilinen ve dünyanın en zehirli 10 hayvanı listesinde ilk 5'te yer alan taş balığı, İstanbul Akvaryum’da ziyaretçileriyle buluşacak. Ziyaretçiler, 1 Ekim’den itibaren zehirli balığı Kızıldeniz mikro tankında görebilecek.

Görüntüsü bir kayadan farksız olan taş balığı, Hint ile Pasifik Okyanusu’nda ve Kızıldeniz bölgesinde yaşıyor. Sırtında çok zehirli 13 dikeni bulunan taş balığı, temas halinde kurbanını felç ederek, müdahale edilmemesi durumunda ölüme neden oluyor. Genellikle zeminde kayaların ya da mercan resiflerinin yanında kendini bir kayaymışçasına kamufle eden taş balığı, bazen 48 saat hareket etmeden avını bekleyebiliyor. Kayaya benzeyen görüntüsünden dolayı, yanına sığınmak için gelen küçük tür balıkları yiyerek besleniyor. Yapılan araştırmalar ve rapor sonuçlarına göre Endo Pasifik bölgesinde taş balığı zehri sonucu ölüm vakaları ile karşılaşılıyor.
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
25.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: balık, kobradan bile zehirli, taş balığı, zehirli, kobra
Link: Bu balık kobradan bile zehirli




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız