Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Vahşi Sulama Bereket Değil Felaket Getiriyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, damlama sulamanın yaygınlaşması için eğitim çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi.


Eker, Vahşi sulama yöntemiyle bereket umarak yaptığımız sulama felakete dönüşüyor dedi.Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eder, Adana'da Tarımsal Yayım ve Eğitim Merkezi'nin (TAYEM) açılışını yaptı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ndeki törende Bakan Eker'e Pozantı İlçesi'nde yürütülen 'Çilek Toplayan Kınalı Eller Projesi'nde yetiştirilen çilekleri köylü kadınlar ikram etti.

'VAHŞİ SULAMA TOPRAĞA ÇORAKLAŞTIRIYOR'

Bakan Eker, Adana TAYEM'in açılışında yaptığı konuşmada ise sulama eğitimleri üzerinde durdu. Bakan Eker, 60 yıllık teknolojilerle yapılan vahşi sulamada tarım topraklarının çoraklaştığını, taban suyunun yükselmesi nedeniyle derin köklü tarım bitkilerinin zarar gördüğünü vurguladı. Bakan Eker, Vahşi sulama yöntemiyle bereket umarak yaptığımız sulama felakete dönüşüyor. Bunun en çarpıcı örneğini Harran'da görüyoruz. Şimdi Harran'da 55 bin hektar tarım arazisi çoraklaştı. 85 milyon lira harcayarak bu toprağı kurtarmaya çalışıyoruz diye konuştu.

Adana'da ise Aşağı Seyhan Ovası'nda benzer tehlikenin ortaya çıktığına dikkat çeken Bakan Eker, bakanlık olarak sulama sistemlerinin yer altına alınıp, suyun toprağa felaket değil, bereket getirmesi için çiftçi örgütleriyle ve sulama birlikleriyle ortak çalışmalar yürüteceklerini kaydetti.
 
KURBANLIK SIKINTISI YOK

Törenin sonunda Bakan Eker, protokol üyeleri ve köylü kadınlarla birlikte tesisin açılışını yaptı. Daha sonra bahçeye bir fidan dikti.

Bu törenden önce Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u makamında ziyaret eden Bakan Eker, yaklaşan Kurban Bayramı'nda büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık hayvan sıkıntısı yaşanmayacağını dile getirdi. Bakan Eker, geçen yıl 770 bin büyükbaş, 2.2 milyon küçükbaş hayvan kurban edildiğini, bu yıl için kurbanlık olarak 1,5 milyon büyükbaş, 3.5 milyon küçükbaşın yetiştirildiğini, herhangi bir sıkıntı olmayacağını bildirdi.

AHİLİK KUTLAMASINDA PİLAV DAĞITTI

Bakan Eker, Adana Esnaf Sanatkar Odaları Birliği'nce düzenlenen 6'ncı Ahilik Haftası etkinliklerine de katıldı. Gar Meydanı'nda yapılan etkinlikte Birlik Başkanı Kazım Barışık'ın şahsında tüm Adana esnafının bayramını kutlayan Bakan Eker, esnafın ülkenin omurgası olduğunu, onların işlerinin yolunda gitmesi için hükümet olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini dile getirdi. Bakan Eker, 'Yılın Ahisi' seçilen Madeni Sanatkar Remzi Coşarpınar'a Ahilik kaftanı giydirdi. Ardından katılımcılara etli pilav ile ayran dağıtımına katıldı. Bakan Eker, pilav dağıtırken tadına bakmayı da ihmal etmedi.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
25.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Vahşi Sulama, Bereket Değil, Felaket Getiriyor, Mehdi Eker, sulama
Link: Vahşi Sulama Bereket Değil Felaket Getiriyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız