Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


En iyi çay demleyene 500 kilo kuru çay ödülü

Rize Ticaret Borsası tarafından, Rize Belediyesi 5. Yaz Spor Şenlikleri kapsamında düzenlenen 'Çay Demleme Yarışması'nda dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi. Yarışmada birinci, 500 kilo çayla ödüllendirildi.

Rize Ticaret Borsası'nda düzenlenen ödül törenine Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ve Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı katıldı.

Borsa binasında düzenlenen törende konuşan Rize Ticaret Borsası Başkanı Başkanı Erdoğan, "Etkinliğimizi geleneksel bir hale dönüştürüp bundan sonraki süreçte ilimizi ve çayımızı en iyi şekilde tanıtmak, doğru bilinen ama genellikle yanlış uygulanan çay demleme tekniklerini vatandaşlarımızla paylaşmak adına her yıl yapacağız." dedi.

Yarışmaya Çamlıhemşin ilçesinden katılarak birinci olan ve 500 kilo kuru çay kazanan Ayla Özger is "Güzel çay demledik ve jüri üyeleri bizi birinciliğe layık gördü. 'Birinci olurum' diye düşünmüyordum. Birinci olduğum için çok mutluyum." dedi.

Çay demlerken suyun çok önemli olduğunu söyleyen Özger, "Su kadar çayın kalitesi de çok önemli. Ödüle layık görülen çay ile yarışmaya katıldık. Çayı sevginizi de ona katarak demlediğinizde ortaya mükemmel bir tat çıkıyor. Yarışmada çayı demlerken, içimden türkü mırıldandım. Ödül olarak bana verilen kuru çayı nasıl kullanacağıma daha karar vermedim." diye konuştu.

Yarışmada birinci olan Ayla Özger’e ödülünü Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan verdi. Yarışmada ikinci olan yarışmacıya 250 kilo, üçüncü ve dördüncü olanlara 150 ve beşinci olana da 50 kilo kuru çay hediye edildi.
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
26.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: En iyi çay demleyene, 500 kilo kuru çay ödülü, çay, ödül, Rize
Link: En iyi çay demleyene 500 kilo kuru çay ödülü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız