Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Çiftçilere Makine Ve Ekipman Dağıtımı

KÜTAHYA (İHA) - Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde kırsal kalkınma yatırımları kapsamında çiftçiye makine ekipman dağıtım töreni yapıldı.


Törende konuşan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, geçmişle bugünün kıyaslanması durumunda, yahılan yatırımların Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması adına ne kadar isabetli olduğun görülmekte olduğunu belirtti. Dağıtımı yapılan makine ve ekipmanların çiftçilere hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Yılmaz, “Bizim kırsal alanda çalışan kesimin gelirini geliştirici çalışmaları maddi manevi her alanda yapmamız ve destek vermemiz gerekiyor. Bu desteği değişik zamanlarda ve değişik birimlerimiz ve müdürlüklerimiz marifetiyle yapıyoruz.
 
Bugün Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın kırsal kalkınmayı destekleme programı çerçevesinde çiftçilerimize makine ekipman dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Biz, küresel anlamda tarımda rekabet edebileceksek bunun belli bir boyut ve ölçekte yapılması gerekiyor. Bugün Türkiye’nin tarımının önündeki belki de en büyük sorun bölünmüş, parçalanmış arazi yapısıdır. Biz bugün arazi toplulaştırması yapıyoruz. İlçe ve köylerimizde özellikle kapalı devre sulama sistemleri için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Yörenin özelliklerine göre meyve fidesi dağıtımı şeklinde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gerek fide gerekse tohumluk destekleriyle çiftçilerimizin her zaman yanında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Bugün en ucra köyümüze kadar ulaşım ve alt yapıda eksiklikleri bırakmamaya çalışıyoruz. Hedefimiz, insanın doğduğu yerde karnını doyurmasıdır. Bu şartları oluşturmak bizim görevimizdir” diye konuştu.

Geçmişle bugünün kıyaslanması halinde büyük gelişmeler ve ilerlemelerin kaydedildiğini ifade eden Yılmaz, “30-40 yıl önceki yaşanan şartları ve bugün gelinen noktaya baktığımız zaman Türkiye’nin nereden nereye geldiğini görebiliriz. Örneğin orak ve tırpanla büyük alanlarda ekin biçmeler vardı. Bugün geldiğimiz nokta Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için yaptığı yatırımların ne kadar isabetli olduğunu görebiliyoruz. Yapılan makine ve ekipman destekleri insan gücü ile tarım yapılmasını asgari seviyeye indirmesi açısından çok isabetli ve yararlı. Ama biz bunları yaparken kaliteyi de beraber sağlamalıyız” şeklinde konuştu.

Düzenlenen törende, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Yorulmaz da bir konuşma yaptı. Bugüne kadar bitkisel ve hayvansal yönde Kütahya çiftçisinin desteklendiğini ve desteklenmeye de devam edeceğini bildiren Yorulmaz, desteklemelerle genel olarak verim ve kalitenin artırılmasının yanı sıra sürdürülebilirliğin de hedeflendiğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından makine ve ekipman desteği alan çiftçilere ‘Katılım Belgeleri’ takdim edilerek alandaki makine ve ekipmanlar katılımcılarca incelendi.
Kırsal kalkınma kapsamında Kütahya’da çiftçilere 2013 yılı içerisinde 566 makine ve ekipman dağıtımının yapıldığı ve bunun için de 1 milyon 634 bin 753 TL hibe ödendiği öğrenildi.

Kütahya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü araç parkında düzenlenen makine ve ekipman dağıtım törenine Kütahya Valisi Şerif Yılmaz’ın yanı sıra Belediye Başkan Vekili Halil Toklu, Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu İl koordinatörü İhsan Kaymak, AK Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, daire müdürleri ve çiftçiler katıldı.
 
 

Ekleme Tarihi
26.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Çiftçiler, Makine Ve Ekipman Dağıtımı, destek, makine, ekipman
Link: Çiftçilere Makine Ve Ekipman Dağıtımı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız