Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Melikgazi Sulama Sisteminde Modern Teknikler Kullanacak

KAYSERİ (İHA) - Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde yer alan bağ, bağ ve tarım alanlarında ikamet eden yerleşik halk ile yaz aylarında bu alanlara göç edenlerin bahçe sulamasına büyük önem verdiğini bildirdi.


Kergah, Erenköy, Beğendik, Çağbağları, Becen, Gesi, Mimarsinan, Turan, Hisarcık, Kıranardı, Subaşı gibi ilçe sınırları içerisinde yer alan bağ ve bahçe alanlarında meyve ve sebze yetiştiriciliği yapıldığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, bu bölgelerde özellikle yaz aylarında nüfusun artması ile sulama suyunun büyük önem arz ettiğini belirtti.

Erciyes Dağı eteklerinden beslenen kaynak suların belirli yerlerde toplanarak kanallar vasıtası ile bahçe ve bağlara aktarıldığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Melikgazi Belediyesince Kayseri ilinin bağ ve bahçelik alanları olan Hisarcık, Kıranardı, Gesi, Turan, Güzelyurt, Subaşı gibi bölgeler ile bu bölgelere bağlı bağ ve bahçe mevkilerinde yörenin doğal güzelliğinin bozulmaması ve ünlü meyve ağaçların gelecek kuşaklara aktarılması amacı ile sulama sisteminde modern teknikler uygulanacaktır. Gesi’nin üzüm bağları, Hisarcığın kirazı, Kıranardı’nın erikleri gibi lezzetler kaybolmamalıdır. Bunun için modern ve sistematik sulama sistemi uygulanmalıdır. Bunun ilk uygulamasını Hisarcıkta gerçekleştirdik.”
 
 

Ekleme Tarihi
26.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Melikgazi, Sulama Sistemi, Modern Teknikler, sulama
Link: Melikgazi Sulama Sisteminde Modern Teknikler Kullanacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız