Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Ayçiçeğine müdahale geç kaldı

TEKİRDAĞ - CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Yardımcıları Faik Öztrak "Ayçiçeği geçen yıl bir buçuk liradan satılırken bu yıl bir liranın altında satılıyor ve hükümetten ses yok. Müdahale fiyatı geç geldi, ithalde de yasaklama yapılmadı" dedi.


Öztrak, Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ve beraberindeki heyetle, Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı'yı ziyaret etti.

Türkiye'de çiftçilerin sıkıntı yaşadığını belirten Öztrak, yem fiyatı ile süt fiyatının eşitlendiğini savundu. Besinin yüzde 33 düştüğünü, buna karşılık beside kullanılan yem ve suyun fiyatının yüzde 10 arttığını ifade eden Öztrak, "Şimdi besi besicinin elinde kalmış. Sıfır faizle besi çiftliği kurdurmuşsun. Besi çiftliklerine damızlık hayvanları 7-8 milyardan aldırmışsın. Şimdi damızlık hayvanların fiyat 3-4 bin civarına düşmüş. Dolayısıyla bu işin sürdürülebilirliği yok" diye konuştu.

Öztrak, hafta sonu düzenlenecek tarım mitinginde, çiftçilerin sorunlarının dile getirileceğini vurguladı. Ayçiçeği üretimi ve fiyatlarına da değinen Öztrak, şöyle devam etti:

"Ayçiçeği geçen yıl bir buçuk liradan satılırken bu yıl bir liranın altında satılıyor ve hükümetten ses yok. Müdahale fiyatı geç geldi, ithalde de yasaklama yapılmadı. Şu anda, çiftçinin gözü kulağı bir tek şey bekliyor, 'Destekleme pirimini acaba kanolanın üstüne çıkarırlar mı?'. İşte çiftçinin bu sıkıntısını haykırmak üzere, Trakya çiftçisinin bu sorununu duyurmak üzere cumartesi günü saat 14.00'de Lüleburgaz'da Trakya Tarım Mitingi yapıyoruz. Burada üreticilerimiz de olacaklar. Ben ziraat odalarımızı, birliğimizi hepinizi oraya davet etmek için geldim. Miting sizin mitinginizdir. O mitingde inşallah çiftçinin sorunlarını en iyi şekilde tüm Türkiye'ye duyururuz ve hükümeti çiftçinin meselesine çareyi üretmeye artık zorlarız diye düşünüyorum."

Ziyarete, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ile partililer de katıldı.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
27.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Ayçiçeğine müdahale, geç kaldı, ayçiçeği, Tekirdağ
Link: Ayçiçeğine müdahale geç kaldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız