Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


TÜMOSAN’dan dizel motorda yerli atak

TÜMOSAN, 6 silindirli yerli dizel motor üretmek için çalışmalara başladı. İlk prototipin Ağustos 2014’te ateşlenmesini planlayan TÜMOSAN, böylelikle dışa bağımlılığa son verecek.
 
Ar-Ge çalışmalarını İTÜ Teknopark bünyesinde sürdüren TÜMOSAN, 6 silindirli yerli dizel motor üretmek için çalışmalara başladı. Yeni nesil dizel motorların ilk prototipinin Ağustos 2014’te ateşlenmesini planlayan TÜMOSAN, böylelikle dizel motorda dışa bağımlılığa son verecek. Geçtiğimiz günlerde, güç üniteleri ve araç sistemlerinin tasarımı ve geliştirilmesinde uluslararası kabul görmüş FEV Türkiye ile bir işbirliğine imza atan TÜMOSAN, yerli otomobil üretimine yönelik çalışmalara da hız verdi.

TÜMOSAN Genel Müdürü Kurtuluş Öğün “Ulusaldan evrensele bir marka yaratmak vizyonumuzla Ar-Ge çalışmalarımıza hız verdik. Traktör üretiminde kendi motorunu kendisi üreten bir firma olarak maliyeti çok yüksek olan ithal ürünlere kaliteli, yerli alternatifler sunmaya devam edeceğiz” dedi. Öğün’ün verdiği bilgiye göre yıllık 75 bin adet dizel motor üretim kapasitesi ile Türkiye’nin ilk dizel motor üreticisi TÜMOSAN, geleceğin yeni nesil dizel motorlarının üretimine yönelik önemli girişimlerde bulunuyor. 1975 yılından bu yana yerel dizel motor üretimine odaklanan şirket, halihazırda 50-115 HP aralığında 3 ve 4 silindirli motor üretimi gerçekleştiriyor.

Yürüttüğü Ar-Ge çalışmaları kapsamında halihazırda ürettiği 3 ve 4 silindirli motor üretim güç aralığını 50-135 HP aralığına çıkarırken aynı üretim teknolojisini kullanarak 6 silindirli dizel motorla güç seviyesini 205 HP seviyesine çıkarmayı planlıyor. TÜBİTAK tarafından desteklenen yeni nesil dizel motor üretiminde belirlenen hedef ise tarım makinalarında 275 HP ve otomotiv endüstrisi alanında ise 450 HP. Yeni nesil dizel motorların ilk prototipinin Ağustos 2014’te ateşlenmesi planlanıyor.

YILLIK ÜRETİM 100 BİN ADET OLACAK

Altay Tankı’nın motor projesine de talip olan TÜMOSAN’ın üreteceği yeni nesil dizel motorlarla ilgili ayrı bir üretim hattının oluşturulmasına dönük yatırım planlaması devam ediyor. Verilen bilgiye göre yeni nesil dizel motor üretim hattı ile birlikte TÜMOSAN’ın yıllık dizel motor üretim kapasitesi 100 bin adet olacak. TÜMOSAN yetkilileri yeni nesil motorların ülkemizde halihazırda üretilmekte olan askeri taktik ve zırhlı araçlar için de önemli bir yerli alternatif olacağını belirttiler.

 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
27.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: TÜMOSAN, dizel motor, yerli atak, Ar-Ge, traktör
Link: TÜMOSAN’dan dizel motorda yerli atak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız