Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Aksaray’da Pancar Alım Sezonu Başladı

AKSARAY (İHA) - Aksaray’da 2013 yılı pancar alım sezonu Yeşilova bölgesinde Ziraat Odası tarafından yapılan törenle açıldı. Bor Şeker Fabrikası tarafından alımları gerçekleştirilen pancarlar çiftçiler tarafından kantarlara teslim edildi.
 
Yeşilova beldesinde gerçekleştirilen açılış programına Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, HAYKOP Başkanı Kadir Yayar, Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Mustafa Şahin, Veterinerler Odası Başkanı Miktat Küçük ve çok sayıda çiftçi katıldı. Açılışla birlikte çiftçiler ürünlerini kantarlara teslim etti. Programda bir konuşma yapan Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, çiftçilerin önemine değinerek, girdi fiyatlarının yüksek olduğunu söyledi. Hükümetten destek beklediklerini belirten Başkan Koçak, “Çiftçilerimiz ülkemizi temel taşıdır. Bizler üretmezsek gıdada sorun olur. Bizler üretiyoruz, apartmandaki, şehirdeki insanlar bizlerin ürettiğini yiyor. Bilgisayar olmazsa yaşarız, araba olmazsa yaşarız ama tarım olmazsa, arpa, buğday, pancar gibi ürünlerimiz olmazsa yaşama şansımız yok. Ben bu sezonunun çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
 
Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ise Aksaray’ın önemli bir pancar üretim şehri olduğunu belirterek, “Bölge çiftçilerimizin hakikaten alın terlerini ve emeklerini de ortaya koyarak ürettikleri Aksaray’ımızın potansiyel ürünlerinden pancar alım sezonu Yeşilova Kantarı’nda başlamıştır. İnşallah çiftçilerimizin beklentisi doğrultusunda iyi bir sezon geçirmelerini diliyorum. Aksaray 1 milyon 100 bin tonluk pancar üretimi var. Bu 1 milyon 100 bin tonluk pancar üretiminden dolayı Türkiye’nin şeker ihtiyacının yüzde 8’ini Aksaray karşılamaktadır. Bundan dolayı biz Aksaray adına gururlu ve onurluyuz” şeklinde konuştu.

SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM İÇİN GİRDİLER DÜŞÜRÜLMELİ
 
Çiftçilerin daha verimli ve daha bereketli bir üretim yapmaları için her türlü çalışmaları takip ettiklerini ve çiftçinin her daima yanında olduklarını ifade eden Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ise, “Çiftçilerimizin inşallah bol, bereketli ve kazasız belasız bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum. Tabi şehrimiz bir tarım ve hayvancılık şehri. Tarım ve hayvancılığı geliştirmek, hayvansal ve bitkisel üretimi artırmak, insanların refah düzeyini yükseltmek için biz tarım platformu olarak gayret gösteriyoruz. İlimizde şeker pancarı üretimi de oldukça yoğun olarak yapılmakta. Eğer sürdürülebilir bir tarım ve hayvancılık yapmak istiyorsak girdileri düşürerek üreticinin bu işten para kazanmasını temin etmek, insanların doğduğu yerde doymasını temin etmek zorundayız. Bu konuda bakanlığımızın, hükümetimizin gayret göstermesini bekliyoruz” dedi.
 
Pancar üretiminin ciddi anlamda su isteyen bir üretim olduğuna değinen çiftçiler ise pancarın hak ettiği fiyattan alınmadığını belirttiler. Konuşmaların ardından Ziraat Odası Başkanlığı tarafından ilk ürünü getiren 5 çiftçiye çeşitli hediyeler verildi.
 
 

Ekleme Tarihi
27.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Aksaray, Pancar Alım Sezonu, pancar
Link: Aksaray’da Pancar Alım Sezonu Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız