Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Tarım ve hayvancılık sektörü Bursa’daki fuarda buluşuyor

BURTARIM 2013, Bursa 11. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Bursa 6. Uluslar arası Hayvancılık Ekipmanları Fuarı 1- 5 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

BURTARIM 2013, Tüyap Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Fuar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Bursa Ticaret Borsası, Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bursa Ziraat Odaları, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Bursa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, KOSGEB Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın desteğiyle Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) işbirliğinde organize edildi.

Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, düzenlediği basın toplantısında fuar ile ilgili şunları söyledi: “Bursa'da 11 yıldır başarı ile düzenlenen, sektörün tüm bakışlarını Bursa’ya çevirecek uluslar arası nitelikteki Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları, 27 ülkeden 538 firma ve firma temsilciliğinin katılımında, 7 ayrı salonda, 40 bin metrekare kapalı, 30 metrekare açık sergileme alanından oluşan 70 bin metrekare alanda hazırlanmaktadır. 2012 yılından itibaren 'Uluslararası Fuar' niteliği kazanan, tarım ve hayvancılık sektörünün lider firmalarını aynı çatı altında buluşturan fuarlar, geçtiğimiz yıl yurt içi ve yurt dışından 43 ülkeden toplam 218 bin 567 kişi tarafından ziyaret edilmiştir. Bu yıl 250 bin 000 ziyaretçi hedeflenen Fuarlarda yurt içi firmalarının yanı sıra Çin, Yunanistan, Belçika ve Hindistan’dan da önemli üretici ve ithalatçı firmalar yer almaktadır. Konusunda ülkemizin ve bölgesinin dev buluşması olan fuarlar, Avrupa'dan Asya'ya, Ortadoğu'dan Kuzey Afrika'ya, Kafkaslar'dan Rusya'ya kadar ülkemizin tarım sektöründe bölgesinin en önemli oyuncusu olması adına önemli bir misyon üstlenen Tüyap Tarım Fuarları'nın gerek ziyaretçi gerekse metrekare bakımından en büyük halkasıdır.”

Fuara bu yıl yurt dışından çok büyük ilgi bulunduğunu dile getiren Ersözlü şöyle konuştu: “Ülke ekonomisinde önemli bir paya sahip tarım ve hayvancılık sektöründe üretim yapan fuar katılımcısı firmalarımızın pazarlama faaliyetlerini geliştirmek, çiftçimizi yeni teknolojiler ile buluşturarak verimliliklerini artırmak ve nihayet ülkemiz ihracatının artmasına sağlayacağı katkılar göz önünde tutularak hazırlanan fuarlarımız, yurt dışı ofislerimiz kanalıyla yapılan etkili tanıtımlar ile Almanya, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Ermenistan, Fas, Fransa, Gana, Gürcistan, Güney Afrika Cumhuriyeti, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, Irak, İran, İsrail, İspanya, İtalya, Karadağ, Kenya, KKTC, Kosova, Lübnan, Makedonya, Mısır, Moldova, Özbekistan, Polonya, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Suudi Arabistan, Tunus, Ukrayna, Ürdün, Yemen ve Yunanistan’dan davet edilen iş adamlarına ve yurt içinden Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu bölgelerinden 76 ilden organize edilen bin 500’e yakın otobüs ile gelecek ilgililere ve profesyonellere ev sahipliği yapacak. Oluşturduğu büyük sektör platformu ile çiftçilerin ve mekanizasyon ekipmanları, zirai donanımlar, hayvancılık ekipmanları alım satımı yapan kurum yetkililerinin fuar katılımcısı firmalar ile iş bağlantısı kurmalarını sağlayacaktır.”

Fuarlar ile eş zamanlı TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ve Bursa Ziraat Odaları tarafından, 'Cumhuriyetten Günümüze Tarımın Ekonomi Politiği' ve 'Tarladan Sofraya Kaliteli ve Yeterli Gıda Üretimi İçin Sürdürülebilir Tarımın Unsurları (Sistemleri)' konu başlıklarında, akademisyen, üreticiler ve ziraat mühendislerinin katılımıyla ikinci kez organize edilen 'Bursa Tarım Paneli', 4 Ekim Cuma ve 5 Ekim Cumartesi günlerinde Çekirge Konferans Salonu'nda gerçekleşecek.
 
 
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
28.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Bursa, BURTARIM 2013, Bursa 11. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı, Bursa 6. Uluslar arası Hayvancılık Ekipmanları Fuarı, Fuar
Link: Tarım ve hayvancılık sektörü Bursa’daki fuarda buluşuyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız