Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


On saniyede bir tabak baklava yedi

Gaziantep mutfağının zengin çeşitlerini İstanbul'da tanıtmaya çalışan Gaziantepliler Derneği yetkilileri, yarışmada 10 saniyede bir tabak baklava yiyen yarışmacıyı şaşkınlıkla izledi.

Özellikle tatlı türleriyle bilinen ve zengin bir yelpazeye sahip olan Gaziantep mutfağı İstanbul'a taşındı. Avrupa Yakası Gaziantepliler Derneği tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen 2. Avrupa Yakası Gaziantep Yiyecekleri Şenliği, hem sergilenen leziz ürünler, hem de bu ürünlerin tanıtımına gösterilen rağbet ile dikkat çekti.

Beylikdüzü Belediyesi'nin de desteğiyle Çarşamba Pazarı alanında başlayan şenliklerde, Gaziantep sofrasının dünyaca meşhur kebap ve tatlıları tanıtıldı. Katmer, fıstıklı baklava ve diğer tatlı türlerini büyük bir ilgiyle tadan ziyaretçiler baklava ve kebap yeme yarışmasına da büyük ilgi gösterdi. Gösterilen ilgi sadece izleme boyutunda kalmadı. Yarışmaya katılan ve yeme konusunda maharetlerini sergileyen ziyaretçilerden Mustafa Demircioğlu, 10 saniyede bir tabak baklavayı yiyerek jüriyi hayretler içinde bıraktı. Yemek konusunda rakip tanımadığını belirten Demircioğlu, rakiplerini yarışmaya katılmamaları konusunda uyardığını ancak rakiplerinin bu uyarıyı dikkate almadıkları için hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi. Demircioğlu, baklava yeme konusunda gösterdiği maharet karşılığında bir altın ile ödüllendirildi.

Dernek Başkanı Fahri Bahattin Öztütüncü, şenlikte mumbardan kelle paçaya kadar Gaziantep'in eşsiz lezzetlerini İstanbulluların beğenisine sunduklarını belirterek, aktivitelerle Gaziantep kültürünü en iyi şekilde tanıttıklarını söyledi.
Şenlik Pazar akşamına kadar devam edecek. 
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
29.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: ABD, zam, yol, yem, E.T., soya, izin, hala, emin, doğu, gıda, koca, isim, Irak, İlaç, hava, KKTC, Arap, Mısır, Libya, Japon, fiyat, satış, kayıp, yörük, Bursa, dolar, Marka, düşük, tesis, lokum, sorun, Suudi, ikram, kuzey, meyve, yemek, tavuk, rakip, 6 bin, küçük, işlem, Kurum, soğuk, vurgu, kısır,
Link: On saniyede bir tabak baklava yedi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız