Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
TKDK 


TKDK'DAN ÜRETİCİLERE TRAKTÖR, MAKİNE VE EKİPMAN DESTEĞİ


KÜTAHYA (İHA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kütahya İl Koordinatörlüğü, (TKDK) üreticilere traktör, makine ve ekipman dağıttı.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kütahya İl Koordinatörlüğü 9. çağrı dönemi 101 tarımsal işletmelerin yeniden yapılandırılması ve topluluk standartlarına ulaştırılmasına yönelik yatırımlar kapsamında verilen makine ve ekipmanlar ile 302-1 çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi kapsamında verilen makine ve ekipmanlar, 302-4 kültür balıkçılığının geliştirilmesi kapsamında verilen makine ekipmanların dağıtımı, Vali Şerif Yılmaz ve protol mensupları tarafından yapıldı.
Törende çiftçiler adına Hüseyin Girgin'in konuşmasından sonra TKDK İl Koordinatörü İhsan Kaymak ve Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça birer konuşma yaptı.
Daha sonra söz alan Vali Şerif Yılmaz, konuşmasında şunları ifade etti: "Bir haftayı geçmeden ikinci bir makine-ekipman dağıtım töreninde tekrar biraraya geldik. Biz özellikle kırsal kesimde yaşayan insanlarımızın gelir getirici faaliyetlerinde devamlı yanlarında olduk, inşallah olmaya da devam edeceğiz.
 
TKDK kurumu tarafından yapılan çalışmalar, Avrupa Birliği fonlarının ülkemizde tarımsal amaçlı kullanılmasına yöneliktir. Geçen hafta dağıttığımız makine-ekipmanlar Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kendi öz kaynaklarımızın kullanılmasıyla ortaya çıkmıştır. O nedenle bugün burada yaptığımız tören Kütahya içinde, çiftçilerimiz içinde bir ilktir. Ülkemiz içinde çok önemli bir çalışmadır. Bu kurumsal yapıyı ve akreditasyonu kısa sürede gerçekleştiren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Avrupa Birliği fonlarından sağlanan desteklerle, ülke olarak gerek sanayide gerekse ticarette her ortamda rekabet edebilecek seviyeyi hedeflememiz gerekiyor. Bunu gerçekleştirmek için hepimiz üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz. 9. Başvuru çağrı döneminde TKDK İl Koordinatörlüğümüz 31 proje kabul etmiştir. 31 projeden 30 proje uygun olarak kabul edilip başarılı bulunmuştur. 9. başvuru çağrı sonucunda toplam yatırım tutarı 6.882.775 TL olup, verilecek hibe tutarı 3.934.111 TL'dir. Hibe oranları farklı olduğundan toplam hibe tutarı oranı yüzde 57'dir. 30 projeden 4 tanesi büyükbaş süt hayvancılığı, 1 tanesi kültür balıkçılığı yetiştiriciliği, 2 tanesi arıcılık, 23 tanesi de tıbbi aromatik bitki (kekik, adaçayı) yetiştiriciliği projesidir. Gerek merkezi hükümet, gerek kurumlar tarafından, gerekse İl Özel İdaresi tarafından temin edilen kaynakları, kırsal kesimde yaşayan insanlarımızı Avrupa Birliği standardına getirmek için kullanmaktayız. Yoksa bu kadar tarım arazisi varken yarın bunlar atıl kalır ve tarım sektöründe rekabet edemeyeceğimiz sıkıntılara yol açarız. Bugün itibariyle istihdamın büyük oranı tarımda. Onun içinde bu desteklerin verilmesi gerekiyor. Sadece makine ekipman dağıtımı ile değil, kırsal kesimdeki turizm alt yapısını geliştirme ile ilgili desteklerde, termal turizm potansiyelimizi ayağa kaldıracak önemli desteklerden biri olacaktır. Bunun değerlendirilmesi ile ilgili yatırımcı ve müteşebbisleri sınırlayan bir nokta var. Belediye sınırları dışında aktif olarak bu işin yapılması gerekiyor. Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunda bulunan alanlarla ilgili bugün itibariyle Yoncalı Kaplıcalarımız henüz kapsam içinde değil yani yapılan yatırım desteklenebiliyor. Ancak Belediye sınırı içine girdiği takdirde bu kapsamın dışında kalıyor. O nedenle burayı düşünen müteşebbis arkadaşlarımız varsa Mart ayından önce 11. çağrıda müracaat etmeleri gerekiyor."
 
Tören sonunda destek almaya hak kazanan çiftçilere 29 adet traktör ve bin 778 adet makine ve ekipmandan bir kısmı Vali Yılmaz, Belediye Başkanı Mustafa İça ve protokol mensupları takdim edildi.

Ekleme Tarihi
01.10.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: tkdk,makine,ekipman,destek
Link: TKDK'dan Üreticilere Traktör, Makine Ve Ekipman Desteği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız