Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

MALATYA’DA ŞAP HASTALIĞI AŞISI YAPILIYOR


MALATYA (İHA) - Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Malatya’da gerekli önlemlerin alındığı bildirildi. Hayvan hareketlerinde şap hastalığı yayılmaması için aşılama çalışmalarının yapıldığı belirtildi.
Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Ülke genelinde ve ilimizde hayvan hareketlerinde önemli oranda artış beklenmektedir. Bulaşıcı ve Salgın hayvan hastalıklardan ilimiz hayvanlarının etkilenmemesi için gereken tüm tedbirler alınmıştır. 15 Eylül 2013 tarihinden itibaren ilimizde programlı şap aşılama kampanyası başlatılmış olup, merkez ve ilçelerimizde devam etmektedir.
İlimize bağlı ilçelerden ve diğer illerden ilimize gelecek veya ilimizden diğer illere gidecek hayvan sevkleri kontrollü olarak yapılmaktadır. Hayvan pazarına girişlerde pasaport ile nakil beyannamesi ve Veteriner Sağlık Raporu (diğer illerden gelen hayvanlar için) olmayan hayvanların girişine izin verilmemektedir. Ayrıca hayvan sevklerinde yol kontrolleri jandarma ve emniyet görevlileri ile işbirliği halinde yapılmaktadır.
Hayvan pazarına giren hayvanların kontrolleri Belediye Veteriner Müdürlüğü ile birlikte yapılmaktadır. Hayvan Pazarı her sabah Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü elemanlarınca ilaçlanmaktadır.
Hayvan sevkleri için gerekli belgeleri yanında bulundurmayan hayvan ve araç sahiplerine idari para cezaları kesilecektir” ifadelerini kullandı.
Selvi, vatandaşların kurban alırken dikkat edeceği hususları şöyle belirtti:
“Hayvanların sağlıklı ve besili olması Hayvanların kulaklarının küpeli olması ve pasaportlarının bulunması, küçükbaş hayvanlarda nakil beyannamelerinin bulunması, gebe olmaması, kurbanlık için erkek hayvanların tercih edilmesi, sığırların iki yaşını doldurmuş olması gerekir.”
Kurbanlık hayvanların yoğun olarak kesileceği bayramın 1. günü Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından belirlenecek kesim yerlerinde din görevlileri ve veteriner hekimler görev yapacak ve herhangi bir olumsuzluğun yaşanmasına izin verilmeyeceğini kaydeden Ali Selvi, kesilen hayvanların kulak küpe numaraları görevliler ve muhtarlar tarafından 8 Kasım 2013 tarihine kadar il ve ilçe tarım müdürlüklerine teslim etmeleri gerektiğini söyledi.

Ekleme Tarihi
01.10.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Şap Hastalığı Aşısı ,malatya
Link: Malatya’da Şap Hastalığı Aşısı Yapılıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız