Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Afyon Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap 

Afyon’a bin 200 damızlık koyun

AFYONKARAHİSAR (CİHAN)- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 'Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi' kapsamında Afyonkarahisar’a bin 200 adet damızlık koyun gönderdi.


Tarımsal Araştırma ve Politikalar Genel Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde uygulanan proje kapsamında Pırlak, Ramlıç ve Dağlıç koyunları damızlık çekirdek elit sürüleri Afyonkarahisar Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'ne, bakım ve beslenmeleri yapılmak üzere teslim edildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, projeyle evcil hayvanların genetik kaynaklarının yok olmalarının önüne geçilerek, sürdürülebilir yetiştiriciliğin sağlanmasının hedeflendiğini söyledi. Arap, "Ayrıca, küçükbaş ve büyükbaş hayvan üretiminde merkez konumda olan ilimizin bu konumunu sürdürmesi gerekiyor. Küçükbaş hayvan üretimi için meralara ihtiyacımız var. Bu yüzden de mera ıslah çalışmaları büyük önem taşıyor. İlimizde mera ıslah çalışmaları titizlikle devam ediyor. Bu projenin yürütülmesinde başta bakanlığımız olmak üzere, öncesinde katkısı olan Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne bundan sonrasında İl Damızlık Birliği'ne teşekkür ederim.” dedi.

Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırma ve Politikalar Genel Müdür Yardımcısı Dr. Necati Tulgar da Avrupa’da koyun üretimi bakımından Türkiye'nin, İspanya’dan sonra ikinci sırada yer aldığını belirterek, hedefin Avrupa’da ilk sıraya yerleşmek olduğunu söyledi. Tulgar, mera ıslah çalışmaları sayesinde küçükbaş hayvan üretiminin daha da artacağını ifade ederek, hayvan ıslahlarında asıl amacın kalite verimliliğinin artırılması olduğunu kaydetti.


CİHAN

Ekleme Tarihi
01.10.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: damızlık koyun,afyon
Link: Afyon’a bin 200 damızlık koyun




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız