Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Türk gıda ihracatçılarının yeni hedefi ABD’nin batı yakası

Ege İhracatçı Birlikleri, 19-21 Ocak 2014 tarihleri arasında Amerika’nın San Francisco şehrinde Moscone Center‘da düzenlenecek olan Winter Fancy Food Show Fuarı’na Türk gıda ihracatçılarının katılımı için Milli Katılım Organizasyonu düzenliyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nin yıllık 110 milyar doları aşan gıda ürünleri ithalatı yaptığına dikkati çeken Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, ABD’nin gıda ithalat pastasından Türk gıda sektörünün daha fazla pay alması için ABD’de düzenledikleri fuar sayısını 2014 yılında ikiye çıkarma kararı aldıklarını söyledi.

Türkiye’nin ABD’ye gerçekleştirdiği gıda ürünleri ihracatının 370 milyon dolar seviyesinde olduğuna dikkati çeken Türkmenoğlu, “ABD’nin gıda ürünleri ithalatında binde 3 seviyesinde olan payımızı yüzde 1 seviyesine yükseltmek istiyoruz. Bu hedefe ulaşmak için ABD’nin Batı yakasında düzenlenen Winter Fancy Food Show Fuarı’nı Türk ihracatçılarının önemli bir fırsat olarak göreceklerine inanıyoruz.” diye konuştu.

2014 yılında 39. kez düzenlenecek olan Winter’14 Food Show fuarında yaklaşık 180 bin ürünün sergilenmesi, dünya genelinde 2 bin 400 gıda imalatçısı, ithalatçısı ve distribütörünün iştirakçi olarak fuara katılması, yaklaşık 20 bin profesyonel ziyaretçinin fuarı ziyaret etmesi bekleniyor. Fuar, bu özelliklerinin yanı sıra fuar süresince düzenlenen çeşitli eğitim seminerleri ve ikili görüşme organizasyonları dolayısıyla da Kuzey Amerika kıtasının en önemli gıda fuarlarından biri olarak kabul görüyor. Gıda sektörünün tüm kollarından farklı ziyaretçi kitlelerini kendine çeken Fancy Food fuarlarını ağırlıklı olarak gıda perakendecileri, ithalatçılar, süpermarketlerin alım bölümleri, toptancılar ile büyük restoranların yiyecek-içecek müdürleri ve aşçıları ziyaret ediyor.

Söz konusu fuar, Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulu'nun 30.12.2009 tarih ve 27448 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2009/5 sayılı 'Yurt Dışı Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin Tebliği' çerçevesinde destek kapsamında olup, adı geçen tebliğ ve uygulama usul ve esaslarında yer alan şartları sağlayan şirketler katılım bedeli ve ulaşım masraflarının yüzde 50’si, Sektörel Dış Ticaret Şirketi (SDŞ) ve üretici/imalatçı organizasyonları niteliğini haiz katılımcılar ise yüzde 75'i (toplam destek tutarı 15 bin ABD Dolarını aşmamak üzere) oranında desteklenecek.

2014 yılı hedef ülke listesi henüz açıklanmamış olup, Amerika’nın hedef ülke listesinde yer alması durumunda fuar katılımı yüzde 70 oranında desteklenecek. Winter Fancy Food Show Fuarı’na katılmak isteyen gıda ihracatçılarının Ege İhracatçı Birlikleri Fuarlar Şubesi ile 0.232.488 60 46 no'lu telefon ya da [email protected] e-posta aracılığıyla 10 Ekim 2013 tarihine kadar temasa geçmeleri bekleniyor.
 
 
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
06.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Türk gıda ihracatçıları, hedef, ABD’nin batı yakası, gıda, Ege İhracatçı Birlikleri
Link: Türk gıda ihracatçılarının yeni hedefi ABD’nin batı yakası




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız