Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Güvenli traktör kullanımı kampanyası

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, "Proje süresince verilecek eğitimlerle ülke genelinde 10 bin çiftçiye ulaşmak hedefleniyor" diye belirtti.
 
ANKARA - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 5 bakanlık ve TZOB işbirliğiyle "Güvenli Traktör Kullanımı Projesi" hazırlandığını belirterek, "Proje süresince verilecek eğitimlerle ülke genelinde 10 bin çiftçiye ulaşmak hedefleniyor" dedi.

Bayraktar, yazılı açıklamasında, istatistiklerin tarım araçlarının karıştığı trafik kazalarında daha fazla oranda ölüm ve yaralanma meydana geldiğini gösterdiğini, Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre tarım araçlarının karıştığı kazalarda yılda ortalama 65 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 150 kişinin yaralandığını ya da sakat kaldığını kaydetti.

Şemsi Bayraktar, 2012 yılında ise tarım araçlarının karıştığı 727 trafik kazasında 54 kişinin hayatını kaybettiğini, 1302 kişinin yaralandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Tarımsal faaliyetlerin yoğunlaştığı dönemlerde traktörlerin kazalara karışma sayıları da artıyor. Traktörlerin karıştığı kazaların ölümle sonuçlanma oranı daha fazla. Kazalar büyük oranda trafik kurallarına uymamak, dikkatsizlik ve tedbirsizlik gibi sürücü hataları ve araçlarda far ve diğer ışık sistemleri gibi gerekli teknik donanımın bulunmayışı veya standartlara uygun halde olmayışı nedeniyle meydana gelmektedir. Dolayısıyla güvenli bir şekilde kullanılmayan tarım araçları da diğer araçlar gibi trafik ve dolayısıyla insan güvenliği bakımından büyük riskler oluşturmaktadır."

TZOB, İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Yiğit Akü işbirliğiyle "Güvenli Traktör Kullanımı Projesi" hazırlandığını ifade eden Bayraktar, projeyle traktör kullanıcılarına trafik kuralları hakkında bilgi vermek, güvenli traktör sürüş tekniklerini benimsetmek böylece traktörlerin sebep olduğu trafik kazalarının azaltılmasını katkı sağlamanın amaçlandığını belirtti.

Bayraktar, proje süresince verilecek eğitimlerle ülke genelinde 10 bin çiftçiye ulaşılmasının hedeflendiğini kaydetti.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
07.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Güvenli traktör kullanımı kampanyası, traktör, kampanya, TZOB, Şemsi Bayraktar, Ankara
Link: Güvenli traktör kullanımı kampanyası




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız