Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Dünya Arıcılar Birliği Kongresine Türkiye Damgası

DÜZCE (İHA) - Dünyanın en prestijli 10 kongresinden birisi olarak kabul edilen Dünya Arıcılar Birliği (Apimondia) Kongresi Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yapıldı.
 
29 Eylül 2013 - 4 Ekim 2013 tarihleri arasında yapılan kongreye Düzce’den Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, Düzce Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Kaba katıldı.
 
Kongrenin son gününe kadar dünyanın dört bir yanından gelen akademisyenler tarafından arıcılık ve bal ile ilgili sunumlar yapıldı. Ayrıca kongre süresince fuar alanında her ülkenin bal ve arı ürünleri ile arıcılık alet ve ekipmanları sergilenmiş olup fuarı 5 bini aşkın kişi gezdi.
 
TÜRKİYE EV SAHİBİ OLACAK
 
Dünya Arıcılar Birliği Federasyonu Apimondia tarafından iki yılda bir düzenlenen kongrenin son gününde, 2017 yılında Apimondia’ya ev sahibi yapacak ülkeyi seçmek üzere seçim yapıldı. Türkiye, İtalya, İsveç ve Bulgaristan’ın aday olduğu seçimde Türkiye büyük bir başarı göstererek kullanılan 238 oydan 135 ini alarak birinci oldu ve 2017 yılında yapılacak olan kongreye ev sahibi olma hakkı kazandı. 2015 yılında yapılacak kongre ise Güney Kore’de yapılacak.
 
Kongreye katılan Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, yaptığı açıklamada Kongrenin arıcılık sektörü açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Dünya arıcılığını tanıma fırsatı verdiğinden fuar çok faydalı geçti. Ülkelerin arı ve bal ürünlerini tüm dünyaya tanıtma fırsatı verildi. Arıcılık yapan çiftçilerin dünyanın dört bir yanında yapılan arıcılığı tanıma şansını yakaladı. Bilgi ve fikir alışverişinde bulunduklarını, akademisyenlerin yapmış oldukları çalışmaları sektörün dinleme olanağı bulduk” dedi.
 
İl Müdürü Harun Kabaoğlu, Türkiye’nin ilk kez ev sahipliği yapacağı 2017 yılı kongresinin Türkiye’nin ve arıcılığımızın tanıtımı için büyük fırsatlar vereceğini ve bu nedenle bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
 
Kabaoğlu, ayrıca kongrenin kazanılmasında büyük emek harcayan Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine, Ülkemiz arıcılığının bugünlere gelmesinde büyük emek harcayan Bakanlığın her kademedeki çalışanlarına, akademisyenlere, arı yetiştiricilerine, bal üreticilerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
 

Ekleme Tarihi
07.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Dünya Arıcılar Birliği, Kongre, Türkiye Damgası, arıcılık
Link: Dünya Arıcılar Birliği Kongresine Türkiye Damgası




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız