Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Başkent’te Hayvancılık Sektörü Masaya Yatırıldı

ANKARA (İHA) - Tarımsal faaliyetler ve üretim açısından Türkiye’de önemli paya sahip olan Ankara’da hayvancılık sektörüne ilişkin bir toplantı düzenlendi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıya Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Polat, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yetiştiriciler ve hayvancılık sektörünün her alanından temsilciler katıldı. Ankara’da hayvancılık sektörünün mevcut durumu, problemleri, potansiyeli konularında görüş alışverişinde bulunularak, çözüm önerilerinin dile getirildiği toplantının bir diğer konusu ise Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nca verilen kredilerin daha etkin ve faydalı kullanılması oldu.

Ankara’daki tarım ve hayvancılık faaliyetleri hakkında bilgiler veren İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, bu sektör toplantısında Ankara’daki hayvancılık sektörüyle ilgili her şeyin konuşulacağını, yapılan konuşmalar ve değerlendirmeler ışığında bir eylem planı hazırlanarak sorunlara çare bulunmaya çalışılacağını belirtti. Nüfusun büyük bölümünün şehir merkezlerinde yaşadığı Ankara’da ciddi bir tarım ve hayvancılık potansiyelinin bulunduğunun altını çizen Temel, hayvancılık sektörünün özellikle son yıllarda ciddi bir atılım içerisinde olduğunu kaydetti. Temel, şunları söyledi:
 
“Son 10 yılda büyükbaş hayvan sayısı yüzde 24, küçükbaş hayvan sayısı yüzde 40, kanatlı hayvan sayısı da yüzde 83 oranında arttı. Hayvancılık alanındaki gelişmenin en önemli göstergesi büyük kapasiteli işletmelerde yaşanan artıştır. Ankara’nın Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nca verilen IPARD projelerinde 86 sözleşmeyle en çok proje geçiren ildir. Ancak Ankara’nın potansiyeline bakarak bu sayıyı daha da artırmak gerekiyor.”
 
Ankara’da hayvancılık yatırımlarının artırılması için çeşitli projeler yürütüldüğünü anlatan Temel, Türkiye’ye örnek olacak 17 bin 900 hayvan kapasiteli 99 işletmenin bulunacağı Çubuk Organize İhtisas Hayvancılık Sanayi Bölgesi ve 55 bin hayvan kapasiteli Sincan Organize Hayvancılık Bölgesi’nin bu projelere birer örnek olduğunu sözlerine ekledi.
 
Toplantıda TARSİM Ankara Bölge Müdürü İsmail Elbaş devlet destekli tarım sigortaları, Ankara Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cengizhan Yorulmaz birlik olarak yaptıkları çalışmalar, TKDK Ankara İl Koordinatörü Yunus Bayram ise IPARD projeleri ile ilgili birer sunum yaptılar. Toplantıda İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce Ankara hayvancılığının geleceğine ışık tutacak bir eylem planı hazırlanarak uygulamaya konulacak. 
 
 

Ekleme Tarihi
07.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Başkent’te Hayvancılık Sektörü, Masaya Yatırıldı, hayvancılıki Ankara, TARSİM
Link: Başkent’te Hayvancılık Sektörü Masaya Yatırıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız