Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Silifke’de kışlık çilek hasadı

Türkiye’nin birçok yerinde soğuk ve yağışlı hava etkili olurken Mersin’in Silifke ilçesinde mevsimi olmamasına rağmen çilek hasadı yapılıyor.

Silifke Keşlitürkmenli köyünde Yusuf Topçu tarafından deneme amacıyla ekilen çilekten verim alındı. Ovada ekimi yapılan çileklerde örtü altında hasat kasım ayında, açık alanda Mart ayında başlayıp Haziran ayında sona eriyor. Yaylada Mayıs ayında başlayan hasat Aralık ayına kadar devam edecek.


Ürettikleri çilekleri 2,5 lira sabit fiyatla Adana’ya gönderdiklerini ifade eden Topçu, gönderilen çileklerin yurt içinde çeşitli market ve manavlarda kilosu 5 ile 7 liradan satıldığını söyledi.


Yayla köylerinde çilek üretiminin arttırılabileceğini vurgulayan Topçu, “Ancak tek sorun sulama suyu sorunu. Su az geldiği için bir dönümden 7-8 ton çilek beklerken 4 ton civarında ürün hasat edebiliyoruz. Ancak Aksıfat Barajı yapılır ve bu yörenin su sorunu çözülürse hem kalite, hem rekolte, hem de üretim alanı artar. Böylelikle de yılın 12 ayı Silifke’de çilek üretimi yapılabilir” dedi.

Öte yandan Silifke Ziraat Odası’ndan alınan bilgiye göre, önümüzdeki sezon ilçede 15 bin dönüm araziden 60 bin ton çilek hasadı bekleniyor. Bunun 20 bin tonu Rusya başta olmak üzere çeşitli ülkelere ihraç edilecek, kalan kısmı ise iç piyasada tüketilecek.
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
08.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Silifke, kışlık çilek hasadı, çilek, hasat
Link: Silifke’de kışlık çilek hasadı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız