Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Yaylalarla hayvancılık yapan göçerlerin elektriği güneşten

Erzincan'ın İliç Kaymakamlığı ve İliç İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinatörlüğünde, ilçede göçer hayvancılık yapan küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yönelik hazırlanan Aydınlık Çadırlar Projesi hayata geçirildi. Proje ile yaylalarda hayvancılık yapan 100 ailenin çadırlardaki elektrik ihtiyacı güneş enerji sistemleriyle karşılanacak.

Projenin hayata geçirilmesi ile ilgili İliç’te düzenlenen programa İliç Kaymakamı Sedat Ateş, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı. Programda projenin sponsorluğunu üstlenen Anagold Madencilik, Erzincan Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve İçtaş inşaat şirketlerinin yetkilileri de hazır bulundu.
 
150 bin liraya mal olan proje ile zor şartlar altında küçükbaş hayvancılık ile uğraşan göçer sürü sahipleri artık karanlıkta kalmayacak.

150 işletmede 45 bin küçükbaş hayvanın bulunduğu ilçede hayata geçirilen Aydınlık Çadırlar Projesi ile ilgili düzenlenen törende bilgi veren İliç İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Çelebioğlu, proje ile yıldan yıla genç iş gücü kaybına uğrayan göçer hayvancılık sektörünün altyapı ve yaşam standartlarının yükseltilerek, ekonomik bir değer olan göçer hayvancılığın sürdürülebilirliğinin sağlanmasının amaçlandığını söyledi. Çelebioğlu, projenin hayata geçirilmesi ile güneş enerji sistemlerinin hayvancılık sektöründe kullanımının yaygınlaştırılacağını, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ile geçimlerini sağlayan göçerlerin yayladaki elektrik ihtiyacının doğal yollardan ücretsiz olarak karşılanmasının yolunun açılacağını vurguladı.
 
 
 
 
(CİHAN) 
 

Ekleme Tarihi
08.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: göçerlerin elektriği güneşten, elektik, göçerler
Link: Yaylalarla hayvancılık yapan göçerlerin elektriği güneşten




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız