Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Bitkisel atık yağlar engellilere destek olarak dönüşecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Keçiören Belediyesi’nin birlikte yürüttüğü ‘Temiz çevre engelsiz hayat’ projesiyle bitkisel yağlar toplanarak engelli vatandaşlara destek verilecek.


Etkinlik kapsamında konuşma yapa Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, muhtarların yetki ve sorumluluklarının artacağını belirterek, "Türkiye de yaklaşık 1,5 milyon ton bitkisel atık yağ kullanılıyor. 180 bin ton atık oluşuyor. Biz bunun yüzde 10 kadarını toplayabiliyoruz bu da bize bir milyar dolar civarında katma değer sağlıyor ama biz yüzde 80’nini toplamamız lazım ki bu 7-8 milyar dolara ulaşsın. Ana kanalizasyonlarda bile bu atık yağlar yüzünden tıkanma oluyor. Bu yüzden hanımlara büyük iş düşüyor." dedi. Bakan Erdoğan Bayraktar konuşması ardından görme engelli vatandaşlara, 40 adet baston dağıttı. Etkinlik kapsamında engellilere 10 adet akülü tekerlekli sandalye ve 3 tane hasta yıkama sedyesi verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar etkinlikte çocuklarla birlikte ‘Atık yağ toplama’ bidonlarına atık bitkisel yağları atarak basına renkli görüntüler verdi. Projeye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Çevre Koruma Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu da destek verdi. 
 
 
 
(CİHAN) 
 
 

Ekleme Tarihi
09.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Bitkisel atık yağlar, engellilere destek, Temiz çevre engelsiz hayat projesi
Link: Bitkisel atık yağlar engellilere destek olarak dönüşecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız