Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Devletten tarıma 9,2 milyar lira, hayvancılığa 2,2 milyar lira destek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kudbettin Arzu, devletin tarıma desteğinin 9,2 milyar lirayı, hayvancılığa desteğinin 2,2 milyar lirayı bulduğunu açıkladı. Arzu, bu desteklere bağlı olarak süt, et ve tavuk üretiminin arttığını bildirdi.


Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası (TÜGİS) tarafından tertip edilen Dünya Gıda Günü etkinliği Cevahir Otel‘de yapıldı. Etkinliğe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilcisi Mustafa Sinaceur da katıldı. Etkinlikte söz alan Kudbettin Arzu, Türkiye’nin tarımsal gayri safi milli hâsılasının 22 milyar dolardan 63 milyar dolara geldiğini aktardı. Bu artışta Ar-Ge faaliyetlerinin, yeni tohum ve genlerin önemli rol oynadığını vurguladı.
 
Devlet desteklerinin 2012 itibari ile tarımda 9,2 milyar lirayı, hayvancılıkta 2,2 milyar lirayı bulduğunu duyuran Arzu, bunlara bağlı olarak süt, et ve tavuk üretiminin önemli oranda arttığını ifade etti. Gıda güvenliği adına pek çok plan ve eylemlerinin bulunduğunu anlatan Arzu, bu sayede Türkiye’nin Avrupa’ya süt ihraç edecek duruma geldiğini dile getirdi. Bakan Yardımcısı, yeni miras kanunu ile tarım arazilerinin bölünmesini minimuma indirdiklerine temas etti. İlave olarak "Son 4 senede 3 milyon arazi topluluştırması yaptık." dedi. Dünya Gıda Günü’ne de değinen Kudbettin Arzu, tüketimin adil ve dengeli olması hande açlık ile obezite sorununun son bulacağını sözlerine ekledi.

TÜGiS Başkanı Necdet Buzbaş ise üretilen gıdanın büyük bölümünün tabağa gelmediğinden yakındı. Bunda ürünlerin bir bölümünün bioyakıt bir bölümünün hayvan yemi olarak kullanımının payı bulunduğuna işaret etti. Tüketimin adil olmadığından dert yanan Buzbaş, çarenin uluslararası dayanışma olduğunu belirtti. Dünyanın tamamında bireylerin aynı imkanları elde etmesi gerektiğini vurguladı.
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
10.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Devletten tarıma 9,2 milyar lira, hayvancılığa 2,2 milyar lira destek, destek, TÜGiS, tarım, hayvancılık, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, Kudbettin Arzu
Link: Devletten tarıma 9,2 milyar lira, hayvancılığa 2,2 milyar lira destek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız