Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Ortadoğu'nun en büyük hububat merkezi elektriksiz

Mardin’in Kızıltepe ilçesine kurulan Ortadoğu’nun en büyük Hububat Ticaret Merkezi'ne elektrik tesisatı çekilmediği için esnaf kendi çözümünü üretiyor. 25 milyon lira harcanarak kurulan tesiste 609 işyeri bulunuyor ve 3 bin kişi çalışıyor.

Devletten 5 kuruş hibe almadan büyük bir tesis kurduklarını kaydeden Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, ilgisizlikten yakınıyor. Memleketin kalkınması amacıyla 365 esnafın bir araya gelerek kurduğu tesisten sıkıntılarla boğuştuklarını kaydeden Öter, devletten bir elektrik yardımı bile alamadıklarını aktardı. Elektrik direk ve kablolarını kendilerinin aldıklarını aktaran Öter, bunun için yaklaşık 100 bin lira harcadıklarını kaydetti.

609 işyerinin elektrik abonesinin hazır olduğunu dile getiren Öter, "Yani bu kadar büyük bir tesis yapmakla hata mı yaptık? Yaklaşık 3 bin insan buradan ekmek yiyor. Ancak bu tür sıkıntılarla boğuşuyoruz. 2 yıldan fazladır elektrik hatları ve tesisatı için uğraşıyoruz. Ancak her zaman önümüze bir engel çıkıyor. Bu mudur girişimciye destek? Şimdiye kadar devletten 5 kuruş destek veya hibe almadan bunu yaptık. Bir elektrik bize çok görülüyor. Bu kabloları kendi imkânlarımız ile çektik. Çünkü elektrik olmadan iş yapılamıyor. Kablolar açıkta ve tehlike saçıyor. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Yarın yağmur yağdığında bu açık kablolar su içinde kalacak. Tehlikenin boyutu artacak. Hakkımız olan elektriği istiyoruz." diye konuştu.
 
 
 
 
(CİHAN) 
 
 

Ekleme Tarihi
10.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Ortadoğu'nun en büyük hububat merkezi, elektriksiz, hububat merkezi, Mardin
Link: Ortadoğu'nun en büyük hububat merkezi elektriksiz




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız