Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Muş’ta Silajlık Mısır Ekildi

MUŞ (İHA) - Tarlam Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Şirketi, merkeze bağlı Üçdere köyünde silajlık mısır demonstrasyon çalışması yaptı. Çalışmayı yerinde inceleyen Tarlam Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Şirketi Teknik Danışmanı Ayhan Özyurt, son dönemlerde hayvancılık alanında yem çeşitlerinin daha uygun şartlarda ve tekniklerde hazırlanmaya başlandığını, bunun yanı sıra silajlık mısır üretiminin her geçen gün arttığını belirtti.
 
Özyurt, “Son 7-8 yıldır Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, hayvancılığın geliştirilmesi ve hayvansal üretimin artırılması amacıyla yem bitkisi üretimi için il ve ilçe müdürlüklerimiz aracılığıyla üreticimizi sevindirecek ve ekim alanlarını çok fazla artıracak şekilde desteklemeler yapmaktadır. Tarlam Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Şirketi’nin esası budur. Bu desteklemeler sayesinde tüm ülkede olduğu gibi Muş ilinde de hayvancılığın temel girdisi olan kaba yem ekiliş ve üretimlerinde çok önemli artışlar sağlanmıştır. Muş ilimizde yonca, fiğ, silajlık mısır, arpa ve yem bitkileri ekiliş ve üretimlerinde çok önemli artışlar olmuş, bu artışlar başta hayvan sağlığı olmak üzere, et ve süt verimlerine çok önemli katkılar sağlamıştır” dedi.
 
Çalışmanın teknik boyutuyla ilgili açıklama yapan Hidayet Yiğit ise, silajlık mısırın üç aşama olduğunu belirterek; “Birinci aşama üretim aşaması, ikinci aşama depolama, silolama aşaması, üçüncü aşama ise rasyon aşamasıdır. Ülkemiz hayvancılığının en önemli sorunlarından biri yeterli miktarda ve düşük maliyetle kaliteli kaba yem üretilememesidir. Hayvancılıkta uluslararası ve ülkesel rekabete dayanıklı işletmelerin kurulması için işletmelerin ürettikleri ürünlerin maliyetini etkileyen girdi kalemlerini özellikle kaliteli kaba yem üretim maliyetlerini düşürme zorunluluğu vardır. Geçmiş yıllarda uygulanan hayvancılık politikaları gereğince kaliteli kaba yemin kaynağı olan yem bitkileri tarımına gereken önem verilmediğinden tarla topraklarında yetiştirilen bu bitki grubu fazla gelişme gösterememiştir” diye konuştu.
 
 

Ekleme Tarihi
11.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Muş, Silajlık Mısır Ekildi, mısır
Link: Muş’ta Silajlık Mısır Ekildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız