Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Desteklenmeyen Fındık Üretici Kalmadı

ORDU (İHA) - Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam, fındıkta alan bazlı gelir desteğini almayan fındık üreticisinin kalmadığını söyledi.
 
2012 yılı fındıkta alan bazlı gelir desteği için 30 Nisan 2013 tarihine kadar müracaat etmeyen fındık üreticileri için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bu başvuru tarihini 2 Ekim 2013 tarihine kadar uzatırken, bu süre içerisinde başvuru yapmamış olan bin 688 fındık üreticisi fındıkta alan bazlı gelir desteği için başvurularını yaptı.
 
Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam yaptığı açıklamada, “Bin 688 üreticimiz 30 Nisan 2013 tarihine kadar 2012 fındıkta alan bazlı gelir desteği için başvuru yapmamıştı. Başvuru süresinin uzatılması ile ilimizdeki tüm fındık üreticileri destekleme ücreti için başvurusunu yaparken, bu üreticilerimiz 2 Milyon 214 Bin 367 TL destekleme tutarını en kısa sürede alacaklardır” dedi.

“ÜRETİCİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN”
 
“Ordu ilimizde fındıkta alan bazlı gelir desteği için sonradan başvurusunu yapan bin 688 fındık üreticimiz ile birlikte 109 bin 708 üreticimize 240 milyon 222 bin 73 TL tutarında ödeme yapılmış olacaktır” diyen Müdür Sağlam, “30 Nisan 2013 tarihine kadar 2012 yılı fındıkta alan bazlı gelir desteği için başvurusunu yapan 108 bin 20 fındık üreticilerimize 238 milyon 7 bin 706 TL ödeme yapılmıştı. 2012 Yılı Çiftçi Kayıt Sistemi ve Fındık Kayıt Sistemi kayıtlarını güncellemiş ancak fındık alan bazlı gelir desteği başvurularını yapmamış olan fındık üreticilerimizden 2 Ekim tarihi mesai bitimine kadar İl ve İlçe Müdürlüklerimiz nezdinde bin 688 üreticimiz başvuru yapmış olup, bu üreticilerimize toplam 2 Milyon 214 bin 367 TL destekleme ödemesi yapılacaktır. Bununla ilgili iş ve işlemler Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce hazırlanarak, icmaller bakanlığımıza ulaştırılacaktır. Başvuru yapmayan fındık üreticilerimizin mağduriyetini de bu şekilde gidermiş olacağız. Ben şimdiden bütün üreticilerimize hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.
 
 

Ekleme Tarihi
11.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Fındık Üretici, fındık, destek
Link: Desteklenmeyen Fındık Üretici Kalmadı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız