Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Korkuteli’nde tarım ekipmanları dağıtımı yapıldı

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Korkuteli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nce makine ve ekipman dağıtım yapıldı.


Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Korkuteli İlçe Müdürlüğü makine ve ekipman dağıtım töreni düzenledi. Tören, Korkuteli kapalı halk pazarı içerisinde Antalya Valisi Sebahattin Öztürk’ün katılımıyla gerçekleştirildi. Programda açılış konuşması yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, "Günümüz dünyasında tarım, ekonomik bir faaliyet olmanın yanında stratejik bir öneme sahiptir, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de tarım sektörü desteklenmektedir. Bu kapsamda Bakanlığımızca çiftçilerimize yönelik üretimi teşvik, girdi maliyetlerini düşürücü, üretimde kalite ve verimliliği esas alan birçok farklı kalemde destekleme ödemesi yapılmaktadır." dedi.

Dallı, ilde hibe desteklemesinin başladığı 2007 yılından bu güne kadar 2013 yılı da dahil olmak üzere gerçekleşen desteklemeler hakkında şu bilgileri verdi: "81 adet ekonomik yatırım projesi, 12 adet altyapı basınçlı sulama sistemi projesi ve 5 bin 440 adet makine ekipman projesi olmak üzere toplam 5 bin 533 adet projeye 38.102.549 TL hibe desteği verilmiştir. 2013 yılı hibe programından 2 bin 715 proje başvurusu gerçekleşmiş, kriterlere uygun 2 bin 460 proje başvurusundan 1968 proje hibe desteği almaya hak kazanmıştır. Gerçekleşmelerin tamamında makine ve ekipmanı için toplam 6.407.790 TL hibe desteği çiftçilerimizin hesabına geçmiştir. Korkuteli ilçemizde 2013 yılı makine ekipman alımları kapsamında 324 çiftçiye 1.311.136 TL hibe desteği sağlanmıştır. Bu makinelerimiz arıcılık makine ve ekipmanı, balya makinesi, biçer bağlar, el traktörü, çayır biçme, diskli tırmık, mibzer, pancar sökme makinesi, pülverizatör, sap toplama, silaj makinesi, süt sağım makinesi, sıra arası çapa, taş toplama, yem hazırlama ve toprak frezesi olmak üzere üreticilerimize, çiftçilerimize teslim edilerek çiftçilerimizin hizmetine sunulmuştur."

Vali Selahattin Öztürk ise Kırsal Kalkınma Yatırımların Desteklenmesi Programı çerçevesinde gerek tarımsal, gerek hayvansal, alanda destekler verildiğini kaydetti. Öztürk, destekler yanı sıra bu üretim faaliyetlerinde kullanılan tarımsal alet ve makinelerin edinilmesi konusunda da hibe desteği sağlanarak, tarım ekipmanlarının daha modern hale getirildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından başvuru sahiplerine makine ve ekipmanları belgeleri törenle teslim edildi. Törenin ardından Vali Öztürk ve protokol üyeleri makine ve ekipmanları inceledi. Vali Sebahattin Öztürk, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Enç, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, il ve ilçe müdürleri ve makine ekipman almaya hak kazanan çiftçiler ile Korkuteli halkı katıldı.
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
12.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Korkuteli, tarım ekipmanları dağıtımı, Antalya
Link: Korkuteli’nde tarım ekipmanları dağıtımı yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız