Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Dünya Gıda Günü’nde ASÜD’e FAO ödülü

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Dünya Gıda Günü nedeniyle Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği’ne (ASÜD) AB’ye ihracat projesinde elde ettikleri başarı ve katkıları nedeniyle ödül verdi.
 
Kurulduğu günden bu yana en temel hedeflerinden biri AB’ye süt ve süt ürünleri ihracatını yeniden başlatmak olan ASÜD, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın öncülüğünde yürütülen “Türkiye Süt ve Süt Ürünleri Sektörünün AB Pazarına Girişinin Desteklenmesi Projesi”nin en büyük destekçisi olarak, Türk süt ve süt ürünlerine AB kapılarının açılmasında büyük pay sahibi oldu.
 
ASÜD, başarıyla sonuçlanan bu çalışmaları dolayısıyla, Birleşmiş Milletler Tarım ve Gıda Örgütü (FAO) tarafından, her yıl 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde verilen FAO Özel Ödülü’ne layık görüldü. 10 Ekim’de düzenlenen etkinlikte ASÜ Save D Başkanı Harun Çallı’ya ödülü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu tarafından takdim edildi.
 
Konuya ilişkin açıklama yapan ASÜD Başkanı Harun Çallı, “Sürdürülebilir büyümenin sağlam ve dengeli bir şekilde yönetilmesini, kaynakların geliştirilmesini ve verimli kullanılmasının ana hedefleri olduğunu, bu amaçla, süt ve süt ürünleri sektöründe tarım-sanayi entegrasyonunun sağlanması ile ülke hayvancılığının gelişmesi ve bu sayede kırsal ve bölgesel kalkınmanın gerçekleştirilmesi konusunda da çalıştıklarını” belirtti. Çallı, bununla birlikte, başta AB ülkeleri olmak üzere tüm dünyada sektörün ihracat potansiyelini arttırmayı ve sektörün rekabet gücünü yükseltmeyi amaçladıklarını kaydetti.
 
FAO tarafından bu yılki teması “Gıda Güvencesi ve Beslenme için Sürdürülebilir Gıda Sistemleri” olarak belirlenen Dünya Gıda Günü etkinliklerinde, sektörel yayıncılığın marka ismi Gıdahattı Dergisi de ödüle layık görüldü. Gıdahattı’nın ödülünü TÜGİS Başkanı Necdet Buzbaş’ın elinden alan Derginin İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İlknur Menlik, yayın hayatına başladıkları 2006 yılından bu yana bilime dayalı yayın politikasıyla, ülkemizde sürdürülebilir gıda üretim ve tüketim zincirinin oluşması için çalıştıklarını açıkladı.
 
Gıdahattı, yayın hayatına başladığı günden itibaren, gıda güvencesi, gıda güvenliği ve hijyen, inovasyon, beslenme ve sağlık, yasal mevzuat, AB’ye uyum, tarım-sanayi entegrasyonunun sağlanması, çevre ve tüketicinin korunması konularında gıda ve içecek sektörüne yönelik sorumlu yayıncılık anlayışı nedeniyle FAO Ödülü’ne layık görüldü.
 
ASÜD ve Gıdahattı’nın yanı sıra Başbakan Erdoğan tarafından 17 Ocak’ta başlatılan “Ekmek İsrafının Önlenmesi Kampanyası”nı yürüten Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), “Türkiye'de keçi besiciliğinin geçim kaynağı olarak ekonomik katma değer artırımı sağlamasındaki katkıları” dolayısıyla Atatürk Orman Çiftliği, Tam buğday ekmeğinin yaygınlaştırılması çalışmaları nedeniyle Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu ve gazeteci Oğuz Haksever de Dünya Gıda Günü’nde ödül alan kişi ve kuruluşlar oldu.
 
16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Talat Gözet, FAO’nun bu yıl “Sağlıklı gıda için sağlıklı kayıt sistemi”nin önemine dikkat çektiğini hatırlatarak, “Sağlıklı gıda üretimi için izlenebilirliğin sağlanması olmazsa olmaz bir kuraldır. Ve izlenebilirliğin sağlanabilmesi için gıda zincirinin her aşamasında iyi bir kayıt sistemi oluşturulması zorunluluğu vardır.” dedi.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
13.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Dünya Gıda Günü, ASÜD’e FAO ödülü, Süt ve Süt Ürünleri
Link: Dünya Gıda Günü’nde ASÜD’e FAO ödülü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız