Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


İngilizler Türk lokumunu sevdi

Dünyada "Turkish delight" olarak bilinen, bazı yabancı film ve şarkılarda sözü geçen Türk lokumu, özellikle İngilizlerden rağbet görüyor.
 
SAMSUN - Dünyada "Turkish delight" olarak bilinen Türk lokumuna rağbet, bazı yabancı şarkılar ve özellikle "Narnia Günlükleri" filminden sonra arttı.

Türklerin vazgeçilmez damak tadı, Türk kahvesinin yanında hak ettiği yeri alan, bayramlarda ağızları tatlandıran lokuma artık farklı kültürler de yabancı kalmıyor.

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Habip Muruz, son yıllarda Samsun'dan İngiltere'ye lokum ihracatının arttığını söyledi.

İngilizlerin Türk lokumunu sevdiğini ifade eden Muruz, "Tekkeköy'de üretim yapan bir firmamız zencefilli, çikolatalı, fındıklı, Antep fıstıklı ve gül aromalı lokumları İngiltere'ye ihraç ediyor. Geçen yıl 740 ton Türk lokumu ihracatı yapan firmamız bu yılın ilk 9 ayında 691 ton lokum ihracatı gerçekleştirdi. Yıl sonuna kadar ihracatın 900 ton civarında olmasını bekliyoruz" dedi.

"Türk lokumunu Winston Churchill ve Napolyon da çok seviyordu"

Su, şeker ve nişasta ile yapılan lokumun doğal ve sağlıklı bir tatlı olduğunu vurgulayan Muruz, "Türkiye'de yüzyıllardır tüketilen ve Narnia Günlükleri filmi ile de dünyadaki popülaritesi artan lokuma Avrupa da yabancı değil. Osmanlı dönemlerinde önce Balkanlara oradan da Avrupa'nın diğer bölümlerine ulaşan lokum, Winston Churchill ve Napolyon gibi bazı dünya liderlerinin de en sevdiği tatlılar arasındaydı" diye konuştu.

Muruz, Türklerin kültürlerinin bir parçası olan lokumun tüketiminin özellikle bayramlarda arttığını, yaklaşan Kurban Bayramı'nda da diğer tatlılarla birlikte ikram edileceğini kaydetti.
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
14.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: İngilizler, Türk lokumunu, sevdi, lokum
Link: İngilizler Türk lokumunu sevdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız