Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


ASİAD, gıda sektörünü Mersin’de buluşturacak

Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD), gıda sektörüne yönelik iş geliştirme platformu düzenleyecek. 2 Kasım'da gerçekleştirilecek platformda 7 ilden 20 TUSKON üyesi işadamı derneğinin gıda sektör temsilcileri Mersin’de bir araya gelecek.

ASİAD Başkanı Emin Rıdvan Oğuz, programın içeriğinin, üretici ile alıcıları buluşturmak ve bölgesel ekonomiye hareketlilik kazandırmak amacıyla ikili iş görüşmeleri temel alınarak oluşturulduğunu belirtti. "Mersin’in sahip olduğu potansiyel, önemli bir üretim ve ticaret merkezi olmasından kaynaklanmaktadır. Bu 2 önemli hususun bir araya getirilmesi adına çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz. Bu potansiyelin ekonomik gelişme ve ticari hareketlilik için daha fazla ortaya çıkarılması ve kullanılması gerekmektedir." diyen Oğuz şöyle devam etti: Biz de ilimizin gelişmesine önemli katkılar sağlayacak bu tür çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Bu kapsamda, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON) kurucu federasyonlarından Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ANSİFED) bünyesindeki 7 ilden (Mersin, Konya, Adana, Karaman, Aksaray, Niğde ve Nevşehir) 20 işadamı derneğinin gıda sektör temsilcilerini bir araya getirerek 2 Kasım’da CNR Yenişehir Fuar Alanı’nda Gıda İş Geliştirme Platformu programını düzenleyeceğiz."

Programa gıda sektöründe faaliyet gösteren üretici, tedarikçi, perakendeci ve sektörün diğer kollarında yer alan firmaların katılacağını belirten Oğuz, programda isteyen firmaların stant açarak ürün ve hizmetlerini tanıtabileceğini kaydetti. Oğuz, “Platformda üretici ile alıcı, perakendeci firmalar ikili iş görüşmelerinde bir araya gelecek. Programımıza bölgesel ve ulusal anlamda çok büyük firmalar katılacak. Büyük bir satın alma potansiyeline sahip olan ve günde on binlerce kişiye hizmet veren bu ulusal ve bölgesel market zincirleri ve catering firmaları programda nitelikli bir alıcı konumunda olacak. Üreticilerimizin bu önemli fırsatı kaçırmayarak, satın alma departmanları ile programa standlı katılacak olan bu firmalar ile ikili iş görüşmelerine katılmalarını önemle tavsiye ediyorum” diyerek gıda üreticilerini sektörel buluşmaya davet etti.

Gıda İş Geliştirme Platformu’nun ikili iş görüşmeleri bağlamında gıda sektörüne yönelik bölgesinde yapılan ilk İş Geliştirme Platformu olduğuna değinen Oğuz, gıda üreticisi işadamlarımızın ürünlerini tanıtma ve Türkiye çapındaki bu büyük perakendeci firmalarla görüşme fırsatını kaçırmaması gerektiğini vurguladı.
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
15.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: ASİAD, gıda sektörünü, Mersin’de buluşturacak, Mersin, Emin Rıdvan Oğuz
Link: ASİAD, gıda sektörünü Mersin’de buluşturacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız