Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


TMO, hububat için uluslararası ihracat ihalesi yapacak

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) hububat için uluslararası ihracat ihalesi yapacak. İhale, kapalı zarfla teklif alma yöntemi ile 24 Ekim 2013 tarihinde saat 10.30’da, TMO Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecek.

Ofisten ihaleyi ilişkin yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi:

"Teklifler isteklilerin önünde açıldıktan sonra, istekliler ilk tekliflerindeki liman, dönem, miktar vs. hususları aynı kalmak kaydıyla tekliflerinde hiçbir değişiklik yapmadan, ihale kararına esas olacak son artırımlı fiyat tekliflerini, yazılı ve kapalı olarak ihale komisyonunun belirleyeceği süre içerisinde, aynı gün ihale komisyonuna sunacaklardır. İhaleye temsilci göndermeyen ya da gönderdiği halde fiyat artırımlı ikinci teklifi vermeyen isteklilerin, kapalı zarfla verilen ilk teklifleri dikkate alınacaktır. Bu ihalede, FOB esasına göre, mal bedelleri peşin ödenmek kaydıyla; 50.000 MT (+/- yüzde 5)’a kadar İskenderun Limanından, 110.000 MT (+/- yüzde 5)’a kadar Mersin Limanından, 30.000 MT (+/- yüzde 5)’a kadar İzmir (Yeni Silo) Limanından olmak üzere toplam 190.000 MT (+/- yüzde 5)’a kadar Mısır satışa sunulacaktır. İhaleye verilecek teklifler, 25.10.2013 tarihi saat 20.00’a kadar geçerli olacaktır."

SADECE YABANCI İSTEKLİLER KATILABİLECEK

İhaleye sadece yabancıların katılabileceğine vurgu yapılan açıklamanın devamında şöyle denildi:

"Sadece yabancı isteklilerin katılabileceği bu ihaleye verilecek teklifin (son teklif dikkate alınacaktır) toplam tutarının yüzde 3’ü oranında bir ay vadeli Geçici Teminat Mektubu, sözleşme aşamasında ise toplam mal bedelinin yüzde 1’i oranında, yükleme döneminin bitiminden itibaren 1 yıl geçerli olmak üzere Kesin Teminat Mektubu verilecektir. Geçici Teminat Mektubu, ihalenin başkasına verilmesi veya iptali halinde serbest bırakılacak, ihaleyi kazanan isteklilerin teminatı ise sözleşmenin imzalanması ve Kesin Teminat Mektubu’nun verilmesini müteakip iade edilecektir."

Konu ile ilgili şartnameler; TMO Genel Müdürlüğü Ticaret Dairesi Başkanlığından, TMO şube müdürlüklerinden, ihracatçı birliklerinden veya yurt dışındaki T.C. Ticaret Müşavirliklerinden ücretsiz olarak alınabileceği gibi www.tmo.gov.tr internet adresinden de temin edilebilecek. Ayrıca TMO’nun 2886 sayılı Kanun kapsamında olmadığı; bu nedenle ihaleyi kısmen veya tamamen yapıp yapmamakta veya dilediğine yapmakta serbest olduğunu vurgulandı.
 
 
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
22.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: TMO, hububat, uluslararası ihracat ihalesi, ihracat
Link: TMO, hububat için uluslararası ihracat ihalesi yapacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız