Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Elita Gıda, Türkiye'nin ilk 10 yağ üreticisi arasında

Sunar Grup’a bağlı Elita Gıda Genel Müdürü İbrahim Ethem Can, kısa sürede Türkiye’nin ilk 10 yağ üreticisinden biri haline geldiklerini söyledi. Türkiye’nin yağ ihtiyacının yüzde 65’ni ithal ettiği öngörüldüğünde Elita Gıda’nın bu sektördeki yerinin önemli olduğunu vurgulayan Can, “Yüzde 10’un üzerinde pazar payına sahip firmamız, Türkiye’nin sanayi devlerinin listelendiği ISO 500’e 2010 yılında girdi. 2011’de ise ‘En hızlı yükselen gıda şirketi’ unvanını aldı.” dedi.

Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) madalyası ödülüne sahip Sunar Grup Tesisleri’nde bir etkinlik düzenlendi. Sunar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Çomu, Sunar Grup CEO’su Hüseyin Çomu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen programa Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül ile şirket yetkilileri katıldı.

Sunar Grup’a ait şirketlerini tanıtan gösterim sonrası konuşan Elita Gıda Genel Müdürü İbrahim Ethem Can, başta Çukurova olmak üzere Türkiye’de yetişen yağlı tohumları işlemek amacıyla fabrikanın 2006’da 20 milyon dolarlık bir yatırımla kurulduğunu bildirdi. Ülkemizin dışa bağımlı olduğu bir sektörde üretim ve satış gerçekleştirdiklerini dile getiren Can, “Elita Gıda ‘Tarladan sofraya’ üretim zincirinin aynı sektörde faaliyet gösteren firmalar tarafından benimsenebilmesi ve bu bağlamda dışa bağımlılığımızı azaltmak amacı ile alanında önder olmuştur. Türkiye çapında ‘Sunar’la Muş’a Ayçiçeği Doğuyor’ projesinde olduğu gibi bu konuda sosyal sorumluluk alanında da üzerinde düşen görevi yerine getirmiştir. Satışımızın yaklaşık yüzde 50’si 80’in üzerindeki ülkeye ihraç ediliyor. 29 bin metrekare üretim alanı, yıllık 292 bin ton yağlı tohum işleme kapasitesiyle kurulan işletmede yaklaşık 300 kişi istihdam ediliyor.” diye konuştu.

Sunar Mısır Fabrika Müdürü Murat Değirmen ve Elita Gıda Fabrika Müdürü Mehmet Özsoy’un sunumundan sonra Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül'e Elita Gıda’nın tesisleri gezdirildi.
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
23.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Elita Gıda, Türkiye, ilk 10, yağ üreticisi
Link: Elita Gıda, Türkiye'nin ilk 10 yağ üreticisi arasında




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız