Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


“Kötünün İyisi…”

Tüm Yönleriyle Atık Yönetimi Mevzuat ve Uygulamaları Paneli’nde konuşan TÜKÇEV Başkanı Av. Beyhan Aslan, AB 2013 İlerleme Raporu’nu değerlendirdi:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TÜKÇEV, Recycling Dergisi, LASDER, TÜMAKÜDER, VE ÇEVKO’nun katkılarıyla ATO Toplantı Salonu’nda düzenlenen TÜRKTAY(Tüm Yönleriyle Atık Yönetimi Mevzuat ve Uygulamaları) paneline TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, TÜKÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Av. Beyhan Aslan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Baş, çok sayıda akademisyen, STK temsilcisi ve sektörle ilgili kuruluşlar katıldı.
 
Tüm Yönleriyle Atık Yönetimi Mevzuat ve Uygulamaları panelinde açılış konuşması yapan Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Aslan, geçen hafta yayımlanan AB 2013 İlerleme Raporu’nu değerlendirdi ve “Rapor, çevre ile ilgili ilerlemelerin kaydedildiğini söylese de, alt başlıklarda daha kat edeceğimiz çok yol olduğunu görebiliyoruz. Kötünün iyisi demek, yerinde bir cümle olacaktır” dedi.
 
Türkiye’de daha önceki kalkınma planlarında çevrenin ’ç’sinden bile bahsedilmediğini vurgulayan ve son hazırlanan 10. Kalkınma planında durumun tamamen değiştiğini de vurgulayan Aslan konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
“Kendimizle kıyasladığımızda iyi mesafeler aldığımızı görüyoruz. Kalkınma planlarımızda daha düne kadar çevreden hiç bahsedilmezken, son olarak 10. Kalkınma planında çevreyi tüm detaylarıyla ortaya koyan içerikler var. Bireyler ve sivil toplum örgütlerinin de bu çerçevede önem göstermesi gerekmektedir. Son olarak AB 2013 ilerleme raporu yayınlandı. Bizim için sevindirici olan nokta, atık sektörü ilerleme kaydedildiğinin, ayrıştırma geri dönüşüm konularında ilerlemeler tespit edildiğinin belirtilmiş olmasıdır; ama alt başlıklarda da daha alınacak çok mesafeler olduğu da vurgulanmıştır. Kötünün iyisi demek, yerinde bir cümle olacaktır..”
 
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya ise "Türkiye'de, çevre hassasiyeti istismar edilerek çevrecilik algısına zarar veriliyor" dedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Gezi Parkı ve ODTÜ olaylarına baktığımızda ise toplumsal bilincin geliştiğini görüyoruz. Son olaylarda iyi bir bilincimiz olduğunu ortaya koyduk. Ancak bu bilinç istismar edildi. Türkiye'de çevre hassasiyeti istismar edilerek çevrecilik algısına zarar veriliyor. Çevre hassasiyeti, son yaşadığımız iki olayda çevreye zarar veren boyuta ulaşmıştır. Bu ülke adına üzüntü verici bir hadisedir, büyük kayıptır."
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar da konuşmasında, AB İlerleme Raporu’na değinerek, tepkilerini şu şekilde dile getirdi:
 
“Bu hükümet zamanında çok ciddi çevre projelerinin var. İnanılmaz yönetmelikler çıkardık. Bakanımız uygulama konusunda da çok hassas. Sahada önemli uygulamalarımız var. Ama ne yazık ki İlerleme raporunda ciddi yanlış tespitler var. Bazı gazeteciler, rapordaki yanlışları da doğru kabul ederek bize ve bakanlığımıza vurmaya çalışıyor. Raporun yüzde 80’i doğru, yüzde 15’i içişlerimize karışma 5’i de tamamen yanlıştır.”
 
 

Ekleme Tarihi
24.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: TÜKÇEV, Beyhan Aslan, AB 2013 İlerleme Raporu
Link: 'Kötünün İyisi…'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız