Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Türkiye'den, Orta Asya'ya koyun ve keçi yetiştiriciliği eğitimi

Türkiye, koyun ve keçi yetiştiriciliği konularında Afganistan ve Orta Asya ülkelerinden gelen personele eğitim veriyor.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile gerçekleştirilen "Süt Sığırı, Koyun ve Keçi Yetiştiriciliği Konularında Afganistan ve Orta Asya Ülkelerinde Teknik Kapasite Geliştirme" Eğitim Programı 5 Ağustos 2013’te imzalanan anlaşma ile başlatıldı. Amacı hedef ülkelerdeki teknik elemanların, ruminant besleme, dengeli rasyon hazırlama, yem değerlendirme, süt sığırı, koyun ve keçi yetiştirme, sığırlarda suni tohumlama ve embriyo transferi konularında bilgi ve becerilerini geliştirmek olan proje bu ay içinde başlayıp Aralık 2015 de sona erecek. Hayvancılık Merkez Araştırma Enstitüsünde yapılacak proje kapsamındaki eğitim programları 3 hafta sürecek.

Üç yıllık proje süresince 5 Orta Asya ülkesi (Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan, Kazakistan ve Kırgızistan) ve Afganistan’dan toplam 30 katılımcının eğitimi gerçekleştirilecek. Orta Asya ülkelerinden 2013 ve 2015 yıllarında her yıl 2’şer kişi olmak üzere 2 yılda her ülkeden 4 kişi, Afganistan’dan ise 2014 yılında 10 kişinin kursa katılması planlandı. Ülkenin farklı şartları ve ihtiyaçları değerlendirilerek, Afganistan’dan gelecek teknik personel için 2014 yılında sadece bu ülkeye yönelik bir kurs düzenlenecek.

İLK KURS 21 EKİM’DE BAŞLADI

Bu yıl 21 Ekim de başlayıp 08 Kasım da sona erecek olan kursa, Türkmenistan’dan katılım olmadı. Kazakistan’dan 4 kişi ve diğer ülkelerden gelen 6 kişi ile birlikte 10 teknik elemanın katılımı sağlandı.
 
Bundan sonraki kurslar ilkbahar da muhtemelen Mayıs aylarında yapılacak. Kurslar süresince kursiyerlerin hem teknik bilgi ve görgülerini artırmaya yönelik ve hem de Ankara dışında Türkiye’nin değişik şehirlerini gezip görebilecekleri geziler düzenlenecek. Bu yılki gezi programı İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi ilgili birimleri ve İstanbul şehrini kapsayan proğram şeklinde planlandı..
 
 
 
(CİHAN)
 

Ekleme Tarihi
24.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Koyun ve Keçi Yetiştiriciliği, eğitim, hayvancılık, koyun, keçi, kurs, Orta Asya, Türkiye
Link: 'Amaç; Koyun ve Keçi Yetiştiriciliği Konularında Bilgi Artırmak'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız