Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Makine Ve Ekipman Almayı Kazananlarla Hibe Sözleşmeleri İmzalandı

AYDIN (İHA) - Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi hakkında tebliğ’e göre kazanan yatırımcılarla bin 350’nci hibe sözleşmesi imzalandı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, “Bakanlığımızca yürütülmekte olan, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’e göre Aydın genelinde toplam proje tutarı 26 milyon 278 bin 366,84 TL, hibeye esas proje tutarı 25 milyon 784 bin 943,84 TL ve hibe tutarı 12 milyon 892 bin 157 TL olan 22 çeşit makine-ekipmana ait 3 bin 687 adet müracaat olmuştu. İlgili tebliğ ve bu tebliğe dayalı olarak Bakanlığımızca yayımlanan uygulama rehberine göre her müracaat dosyası ayrı ayrı değerlendirilip puanlamaya tabii tutulmuş ve puan sıralaması yapılmıştı. Aydın’a tahsis edilen 2 milyon 621 bin 155,60 TL ödeneğe ek olarak 1 milyon 440 bin 194,26 TL daha ödenek tahsis edilmiş olup tahsis edilen toplam ödenek miktarı 4 milyon 61 bin 349,86 TL’dir” dedi.
 
Makine ve ekipman desteğinin bazı kriterlere göre yapıldığını işaret eden Köksal, “İl Müdürlüğü ve ilçelere gelen başvuru sayıları, ilçenin daha önceki yıllarda hibe desteğinden yararlanma oranları, ilçenin gelişmişlik kriterleri, ürün deseni, üretim şekli, hayvan varlığı, süt-meyve-sebze-zeytin üretimi, ÇKS’ ye kayıtlı çiftçi sayısı gibi kriterler dikkate alınarak ilçe bazlı makine ve ekipman ödeneğinin dağıtımı yapılmıştır. Her İlçenin ödenek durumu ve ayrı ayrı makine-ekipman puan sıralaması dikkate alınarak hazırlanan kazananlar ve yedekler listesi İl Müdürlüğümüz internet sitesinde ve İl ve İlçe Müdürlüğümüz duyuru panolarında yayımlanmıştı. Tahsis edilen ek ödenek, her makine-ekipman için yedeklerin puan sıralaması dikkate alınarak dağıtım yapılmış ve hibe sözleşmeleri imzalanmıştır. İlimize tahsis edilen 4 milyon 061 bin 349,86 TL ödenekle, bin 380 yatırımcıya çeşitli makine-ekipman desteği sağlanacaktır. Satın alma işlemleri devam etmektedir” şeklinde konuştu.
 
 

Ekleme Tarihi
25.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Makine Ve Ekipman, Hibe Sözleşmeleri İmzalandı, destek, ekipman destek, sözleşme, Aydın
Link: Makine Ve Ekipman Almayı Kazananlarla Hibe Sözleşmeleri İmzalandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız