Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Karadenizbirlik 55 Bin Ton Ayçiçeği Aldı

SAMSUN (İHA) - Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Karadenizbirlik) Genel Müdürü Ünal Erarslan, "Bu dönem 55 bin ton yağlık ayçiçeği alımı gerçekleştirilmiş olup, ayrıca 1 lira avans üzerinden üreticiye 55 milyon lira ürün bedeli ödenmiş ve ödenmeye de devam etmektedir" dedi.

Karadenizbirlik Genel Müdürü Ünal Erarslan, 2013-2014 yılı içerisinde ayçiçeği alım kampanyası çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Bu zamana kadar 55 bin ton yağlık ayçiçeği aldıklarını söyleyen Müdür Erarslan, "Amacımız üreticilerimizin mağdur olmaması için, imkanlarımız ölçüsünde gayret göstermek olmuştur. Birliğimizin kooperatif ve alım merkezlerinde 55 bin ton yağlık ayçiçeği ürünü alımı gerçekleştirilmiş olup, bunun karşılığında alım merkezlerimizde 1 lira avans fiyat üzerinden 55 milyon lira ürün bedelini, üretici ortaklarımıza ödemeye devam etmekte olup, kısa zaman içerisinde tamamlanacaktır. Ayrıca üreticilerimize piyasa şartları çerçevesinde, ilerleyen zaman içerisinde ilave fiyat farkı ödemesinde de bulunacaktır" diye konuştu.

Ülke ve dünya genelinde ayçiçeği üretiminde önemli bir atış olduğunu söyleyen Erarslan, "Bu yıl Türkiye'de 1.4 milyon ton, dünya genelinde ise 40 milyon ton civarında üretim gerçekleştirilmiştir. Ayçiçeği üreticisinin güçlenmesi, ürettiği üründen fayda ve gelir etmesi hepimiz için önemlidir. Çünkü üçte ikisi ithal yollarla karşılanan ülkemiz yağlı tohum ihtiyacının bir an önce yerli kaynaklardan giderilmesi gerekmektedir" diye konuştu.
 
 

Ekleme Tarihi
25.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Karadenizbirlik, 55 Bin Ton Ayçiçeği Aldı, ayçiçeği
Link: Karadenizbirlik 55 Bin Ton Ayçiçeği Aldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız