Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Kırsal Kalkınma Sulama Projeleri Tespit Çalışmaları

KİLİS (İHA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında sulama ve makine ekipman alımları ile ilgili projeden dağıtılan araç-gereçlerin kontrolünü yerinde yaptıklarını söyledi.
 
İl Müdürü Kadıoğlu, 2007-2012 yılları arasında 310 çiftçiye 5 milyon 688 bin 827 TL toplam fiziki gerçekleşme üzerinden 2 milyon 844 bin 413 TL 50 kuruş hibe ödemesi desteği yapıldığını belirterek, “Sağlanan hibe desteği ile 17 bin 83 dekar alanda yüzey sulamadan basınçlı sulamaya geçilmiştir. 2013 yılında ise toplam 169 adet hibe başvurusu alınmıştır. İlimize tahsis olunan 1 milyon 420 bin TL kaynak çerçevesinde 145 adet hibe başvurusu programa alınmıştır. Programdan 2013 yılı için ülkemiz genelinde basınçlı sulamaya ayrılan nakdi kaynağın illere dağılımı göz önüne alındığında, ilimize tahsis olunan 1 milyon 420 bin TL kaynak ile ilimiz Konya, Diyarbakır ve Bitlis illerinden sonra 4. sırada, GAP illeri içerisinde ise Diyarbakır’dan sonra 2. sırada yer almaktadır. Bu çerçevede programa alınan 145 adet çiftçimizden 144 adet çiftçimiz ile hibe sözleşmesi imzalanmıştır. 2013 yılı içerisinde 1 milyon 417 bin 121 TL 18 kuruş hibe ödemesi yapılarak 4 bin 876 dekar alanda yüzey sulamadan basınçlı sulamaya geçilmesi planlanılıyoruz” açıklamasını yaptı.
 
Kadıoğlu, 2013 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında sulama ve makine ekipman alımları ile ilgili hibe programına alınan ve uygulama sözleşmesi yapan yatırımcıların projelerini uyguladıkları alanlarda; kontrol ve yerinde tespit çalışmaları, katılımları ile devam ettiğini sözlerine ekledi.
 
  

Ekleme Tarihi
25.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Kırsal Kalkınma Sulama Projeleri, Tespit Çalışmaları, sulama, Kilis, Songül Kadıoğlu
Link: Kırsal Kalkınma Sulama Projeleri Tespit Çalışmaları




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız