Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Arap Ülkelerinden Türkiye’ye Helal Gıda Çıkarması

İZMİR (İHA) - Arap ülkelerinden Türkiyeye helal gıda ticareti konusunda işadamları geldi. 500 Arap iş adamı, 13-16 Kasım arasında Çeşme Sheraton Otel’de düzenlenecek Türk Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri İkili Görüşme Organizasyonu’na katılacak. Helal gıda ticaretinde Türkiye ile iş birliği yapmak isteyen Arap iş adamları, organizasyondaki 500 kişilik kontenjanı doldururken, Türk firmaları 100 kişilik kontenjanın ancak yüzde 50’sini doldurabildi. Türk-Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği Başkanı Sabuhi Attar, “Arap ülkeleri helal gıda istiyor ve bu Türkiye için bir şans. İzmir’deki ticaret ve sanayi odaları ilgisiz kalmasın” dedi.
 
13-16 Kasım arasında Çeşme Sheraton Otel’de düzenlenecek Türk Arap Gıda ve Goda Teknolojileri İkili Görüşme Organizasyonu Gıda Zirvesi öncesi basın toplantısı düzenleyen Türk-Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği Başkanı Sabuhi Attar, 500 kişilik Arap iş adamı kontenjanının tamamen dolmasına rağmen 100 Türk firması kontenjanının ancak yüzde 50 oranında dolduğunu belirterek, “İzmir’deki ticaret ve sanayi odalarını ziyaret ettik ve organizasyonumuz için destek istedik ancak ilgisiz kaldılar. Bu organizasyon, İzmir, Ege Bölgesi ve Türkiye için bir şans. Bu fırsatı kaçırmasınlar. Ne kadar firma olursa o kadar ihracat demek.
 
Organizasyondaki Türk firma kontenjanı 100. Ancak şuana kadar organizasyona katılacak Türk firması yüzde 50 oranında. Arap ülkeleri helal gıda istiyor ve bu Türkiye için bir şans. İzmir’deki ticaret ve sanayi odaları ilgisiz kalmasın” diye konuştu.
 
“ARAP ÜLEKERİNDE BÜYÜK POTANSİYEL VAR”
 
Organizasyonda tarım, tarıma dayalı sanayi ve ziraat konularında faaliyet gösteren firmaların bir arada olmalarını sağlayacaklarını ifade eden Atar, şöyle konuştu: “Arap ülkelerinden 4 bakan, 15 oda yönetimi, 20 büyükelçi ve 500 iş adamı katılacak. Üç gün boyunca firmalar ikili iş birliği yapacak. Türk gıda üretici firmalarını bu organizasyona davet ediyoruz. Ticaret ve sanayi odası başkanlarımız, meslek kuruluşlarının yetkilileri ve üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin katılımlarını bekliyoruz.
 
Şuanda katılan Türk firmaları yeterli değil. Tarım Bakanımız Mehdi Eker ve Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan’ı da organizasyonumuza davet ettik. Gıda, Arap ülkelerinin ihtiyacı olan bir sektör. Büyük bir potansiyel var. Şu anda Arap pazarına küçük bir şekilde hitap ediyoruz. Arap ülkeleri helal gıda istiyor. Bu organizasyonla ciddi potansiyel sağlayacağımıza eminiz.”
Organizasyonun Expo 2020 sonuçları için de fayda sağlayacağını kaydeden dernek başkanı Attar, Arap ülkelerini iyi ağırladıkları takdirde, Arap ülkelerden İzmir için oy gelebileceğini söyledi.
 
“SAHİP ÇIKILSIN”
 
Toplantıda bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait de, oraganizasyonun amacına ulaşması için ticaret ve sanayi odalarına büyük görev düştüğünü söyledi. Son zamanlarda iş adamlarının İzmir’den göç ettiğini ve bir kaçışın söz konusu olduğunu dile getiren Sait, “İzmir aslında ihracat merkezidir. Paranın sarısı yeşili olmaz. Gelsin, İzmir’e gelsin. Oda başkanları sahip çıksa beş dakikada zengin Türk varlığını ortaya koyarız. Eğer organizasyonda zayıf bir katılım görürlerse bu ilerdeki organizasyonları da etkiler. 22 Arap ülkesinden 500 iş adamı katılacak ve Arap ülkeleri helal gıdayı Türkiye’den almak istiyorlar” ifadelerini kullandı.
 
 

Ekleme Tarihi
25.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Arap Ülkelerinden, Türkiye’ye, Helal Gıda Çıkarması, helal gıda, helal, gıda
Link: Arap Ülkelerinden Türkiye’ye Helal Gıda Çıkarması




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız