Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Güz karpuzu sofraları tatlandırıyor

Çukurova yöresinde yaklaşık 10 bin dönüm alanda hasadı yapılan güz karpuzu, market ve manav reyonlarında kilogramı 3 liraya alıcı buluyor.

ADANA - Çukurova yöresinde yaklaşık 10 bin dönüm alanda hasadı yapılan güz karpuzu, market ve manav reyonlarında kilogramı 3 liraya alıcı bulurken, bir bölümü de kış aylarına kadar samanda bekletiliyor.

Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şahin Yeter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin karpuz üretiminin dörtte birinin karşılandığı Çukurova yöresinde bu yıl normal hasat döneminde 100 bin dönüm alanda yaklaşık 850 bin ton ürün toplandığını söyledi.

Türkiye genelinde yıllık 4 milyon ton civarında olan karpuz üretiminde Adana’nın ilk sırada yer aldığını belirten Yeter, aynı zamanda kumul alana sahip Tuzla’nın da ülke genelinde ilk hasadın yapıldığı belde olduğunu ifade etti.

Yeter, kabak aşılı da olsa ürünün lezzet bakımından değer kaybetmemesi açısından zamanında hasadının yapılması gerektiğine dikkati çekerek, ''Bazı ürünler gibi karpuzda da daha fazla para kazanmak adına erken hasat yapılıyor ancak bu durumda tüketici aldığı ürünü ağız tadıyla tüketmek yerine, çöpe atmak zorunda kalıyor. Karpuzun tadını kaçırmamak için zamanında hasat en doğrusu'' dedi.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
27.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Güz karpuzu, sofraları tatlandırıyor, karpuz
Link: Güz karpuzu sofraları tatlandırıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız